Bolje zajedno u Kristu

Pročitajte: Psalam 133
1 Gle, kako je lijepo i kako je ugodno
kad braća žive zajedno!
2 Kao ulje dragocjeno na glavi,
što silazi na bradu, bradu Aronovu,
što silazi do ovratnika njegovih haljina.
3 Kao rosa s Hermona
što pada na gore sionske.
Ondje Gospod daje blagoslov,
život dovijeka.

Kao rosa s Hermona što pada na gore sionske.

Psalam 133:3

TIFFANY je vidjela utjecaj kriminala na njezin mali rodni grad. Međutim, do 2023. u gradu je zabilježeno 31 % manje obiteljskog nasilja i 37 % manje zločina. Što se dogodilo? Partnerstvo. Radeći zajedno, okupljeni u organizaciji Public Safety Enforcement Group koju sačinjavaju policija, lokalne škole i crkva – zajedničkim su naporima preokrenuli situaciju za sve građane.

»Mi kažemo da je to brak«, izjavila je Tiffany, a svi članovi gradskog partnerstva priskočili su u pomoć građanima. Školski centar njihova okruga, koji ona vodi, uključuje školske socijalne radnike, medicinske sestre i osoblje koje pomaže djeci pogođenoj kriminalom ili nesretnim slučajevima. U tome im se pridružuju i druge organizacije. Policija se obvezuje da će više razgovarati s građanima i slušati ih.

Psalmist David je napisao: »Gle, kako je lijepo i kako ugodno kad braća žive zajedno!« (r. 1) Zajedništvo djeluje okrepljujuće, »kao rosa s Hermona što silazi na brdo Sion« (r. 3, K. S). David je pritom mislio na ljude koji dijele istu vjeru u Boga koja ih ujedinjuje. Umjesto da nas dijele doktrine ili politika, mi smo jedno. Koncepcija se može činiti nedostižnom, ali sve blagoslivlja. Prekrasan je cilj za vjernike da pokažu brigu jedni za druge – posebno u našim susjedstvima kojima je očajnički potrebna Isusova ljubav.

– Patricia Raybon

Duh Sveti nas osnažuje da radimo na jedinstvu.