Kakav dojam ostavljamo

Pročitajte: Treća Ivanova poslanica 1:1-8
1 Starješina ljubljenome Gaju kojega ja ljubim u istini. 2 Ljubljeni, želim ti u svemu dobro, i da budeš zdrav, kao što je tvojoj duši dobro. 3 Vrlo se obradovah kad dođoše braća i posvjedočiše za tvoju istinu, kako ti u istini hodiš. 4 Nemam veće radosti od ove: čuti da moja djeca hode u istini.
5 Ljubljeni, vjerno radiš u svemu što činiš braći, a osobito putnicima. 6 Oni posvjedočiše tvoju ljubav pred Crkvom, i dobro ćeš učiniti ako ih dalje opremaš kako je dostojno Boga. 7 Jer radi njegova imena izađoše, a ne primaju ništa od neznabožaca. 8 Mi smo dakle dužni primati takve, da budemo suradnici istine.

Vrlo se obradovah kad dođoše braća i posvjedočiše za tvoju istinu…

3 Ivanova 1:3

KAD je dr. Lee, moj profesor na Bible Collegeu, primijetio da će Benjie kasniti na naš zajednički ručak, neprimjetno je odvojio tanjur s hranom za njega. Dok smo moji kolege i ja razgovarali, dr. Lee mu je stavio posljednju krišku rižina kolača – a na vrh je dodao malo naribana kokosa. Taj ljubazni čin uglednog teologa bio je samo jedan od mnogih – i ono što smatram ‘šlagom na torti’ njegove vjernosti Bogu. Nakon dvadeset godina još uvijek imam taj dojam.

Apostol Ivan imao je dragog prijatelja koji je također ostavio dubok dojam na mnoge vjernike. Govorili su o Gaju kao o onome koji je bio vjeran Bogu i Svetome pismu, neprestano hodajući u istini (r. 3). Gaj je iskazivao gostoprimstvo propovjednicima, »osobito putnicima« (r. 5). Zbog toga mu je Ivan rekao: »Oni posvjedočiše tvoju ljubav pred Crkvom…« (r. 6). Gajeva odanost Bogu i drugim vjernicima pridonijela je promicanju Evanđelja.

Utjecaj koji je moj profesor imao na mene i koji je Gaj imao na vjernike svoga doba snažni su podsjetnici da možemo ostaviti utjecaj na druge, a koji Bog može upotrijebiti da ih privuče Kristu. Dok hodamo s Bogom, živimo i djelujmo tako da to potiče druge vjernike da i oni čine isto.

– Karen Huang

Bože, pomogni nam da živimo životom koji će druge približiti tebi.