Život u pet riječi

Pročitajte: Poslanica Rimljanima 15:1-6
1 Dužni smo mi jaki nositi slabosti slabih, a ne ugađati sebi. 2 Svaki od nas neka ugađa bližnjemu, da napredujemo u dobru. 3 Doista, ni Krist nije ugađao sebi, nego kao što je pisano: »Pogrde onih koji tebe grde, padoše na me.« 4 Jer što god je pisano, pisano je za našu pouku, da strpljivošću i utjehom Pisma imamo nadu. 5 A Bog strpljivosti i utjehe neka vam poda da složno mislite među sobom po Kristu Isusu, 6 da jednim srcem i jednim glasom slavite Boga i Oca Gospodina našega Isusa Krista.

… da jednim srcem i jednim glasom slavite Boga i Oca Gospodina našega Isusa Krista.

Rimljanima 15:6

JAMES Innell Packer, poznatiji kao J. I. Packer, umro je 2020. godine samo pet dana prije devedeset četvrtog rođendana. Kao teolog i pisac čija je najpoznatija knjiga Knowing God (Poznavanje Boga) prodana u više od 1,5 milijuna primjeraka, zagovarao je biblijski autoritet i učeništvo. Poticao je vjernike da ozbiljno shvate život za Isusa. Pred kraj života zamolili su ga da uputi posljednje riječi crkvi. Na komadiću papira bila je jedna rečenica. »Slavite Krista na sve načine.«

Te su riječi slika života apostola Pavla koji je, nakon dramatičnog obraćenja, vjerno obavljao službu koja mu je povjerena, a Bogu prepustio rezultate. Pavlove riječi iz Poslanice Rimljanima neke su od teološki najsloženijih u cijelom Novom zavjetu, a Packer se pridružuje njegovim riječima: »… slavite Boga i Oca Gospodina našega Isusa Krista« (r. 6).

Pavlov život je naš uzor. Možemo veličati Boga na mnogo načina, a jedan je živjeti život koji je pred nama prepuštajući rezultate Božjim pouzdanim rukama. Bilo da pišete knjige, idete na misionarska putovanja, podučavate u školi ili se brinete o onemoćalom roditelju – vrijedi isto: proslavite Krista na sve načine! Dok se molimo i čitamo Sveto pismo, Bog nam pomaže živjeti u poslušnosti i proslavljati Isusa svime što govorimo i činimo.

– John Blase

Oče nebeski, pomogni nam da te danas slavimo.