Bez struje

13 ozujak

On daje snagu umornome, daje jakost slabome.

Izaija 40:29

KRAJEM listopada 2012. olujno je nevrijeme pogodilo gusto naseljeni sjeverozapadni dio SAD-a, ostavljajući za sobom poplavljena područja i opustošena naselja. Više od 8 milijuna potrošača ostalo je bez struje. To je prouzročilo nestašicu hrane, goriva i vode, a da ne govorimo o kaosu koji je nastao u prometu. Jak vjetar i vodena bujica rušili su sve pred sobom ostavljajući visoke nanose zemlje i pijeska i ostatke srušenih kuća. Mediji su izvještavali: »Milijuni bez struje.«

Kao i olujno nevrijeme, osobne tragedije često nas ostavljaju bespomoćnima i u mraku. U tim trenucima Bog nam jamči svoju pomoć: »On daje snagu umornome, daje jakost slabome« (r. 29).

U trenucima kada smo potpuno slomljeni, možemo se pouzdati u Gospodina i u Njemu naći snagu. Za svaki novi dan, ma kako nam se okolnosti činile teškima, On nam obećaje: »… koji se uzdaju u Gospodina, crpe novu snagu, krila im rastu kao orlovima. Trče, i ne umaraju se. Hode, i ne malakšu« (r. 31).

Bog je izvor duhovne snage u svim životnim olujama.

– David McCasland

U žezi On osvježava,

u buri stijena sigurna.

U noći branič divan je,

On čvrsta stijena ostaje.

Potrebna je jaka oluja da bi se vidjelo je li zaklon dobar.

Izaija 40:27-31; 41:10

27 Što govoriš, dakle, Jakove, kažeš, Izraele: »Skrivena je moja sudbina Gospodinu, pravica se moja izmiče mojemu Bogu.« 28 Ne znaš li, ne čuješ li? Vječni Bog jest Gospodin, stvoritelj zemaljskih krajeva. On se ne umara, on ne malakše, nedohvatna je njegova razboritost. 29 On daje snagu umornome, daje jakost slabome. 30 I mladići se umaraju i malakšu, mladi ljudi padaju. 31 Ali koji se uzdaju u Gospodina, crpe novu snagu, krila im rastu kao orlovima. Trče, i ne umaraju se. Hode, i ne malakšu.
10 Ne boj se jer sam ja s tobom! Ne gledaj plašljivo naokolo, jer sam ja tvoj Bog! Ja te krijepim. Ja ti pomažem. Ja te podupirem svojom jakom desnicom.