Slatki miris

18 ozujak

Jer smo mi Kristov ugodan miris Bogu i među onima koji su na putu spasenja i među onima koji su na putu propasti.

2 Korinćanima 2:15

NEKI su mirisi nezaboravni. Nedavno je moj muž spomenuo da će mu uskoro ponestati pjene za brijanje. »Mogu ti kupiti«, ponudila sam. »Možeš li kupiti ovu?« pitao je pokazujući mi limenku. »Sviđa mi se miris. Moj tata ga je uvijek koristio.« Nasmiješila sam se jer sam se istog trenutka vratila u djetinjstvo kads god bih osjetila miris šampona kojim mi je mama prala kosu. Kod nas oboje miris bi probudio osjećaje i lijepa sjećanja na one koje smo voljeli, a koji više nisu s nama.

Oliver Wendell Holmes je rekao: »Uspomene, mašta, stari osjećaji i asocijacije brže se bude kroz osjet mirisa nego bilo kojim drugim putem.«

A što ako je naš život miris koji druge privlači Bogu? U Drugoj poslanici Korinćanima 2:15 smo pročitali da »smo mi Kristov ugodan miris Bogu i među onima koji su na putu spasenja i među onima koji su na putu propasti.« Naš je miris ugodan Bogu, ali on druge privlači ili odbija od Njega. Mi koji razumijemo Isusovu žrtvu imamo priliku biti »Kristov ugodan miris« i druge podsjećati na Njega.

Slatki miris sličnosti s Kristom može nekoga privući Spasitelju.

– Cindy Hess Kasper

Dok hodamo s Bogom za sobom ostavljamo miris koji druge može potaknuti da i oni krenu tim putem.

Druga posl. Korinćanima 2:12-17

12 Kad dođoh u Troadu da propovijedam Kristovo evanđelje, iako mi se otvoriše vrata u Gospodinu, 13 ne imah mira u svome duhu, ne našavši Tita svoga brata, nego oprostivši se s njima, zaputih se u Makedoniju. 14 Hvala Bogu koji nam svagda daje pobjedu u Kristu, i po nama širi miris znanja o sebi na svakom mjestu. 15 Jer smo mi Kristov ugodan miris Bogu i među onima koji su na putu spasenja i među onima koji su na putu propasti: 16 jednima dakle miris od smrti za smrt, a drugima miris od života za život. A tko je dorastao za ovo? 17 Doista, mi nismo kao mnogi koji izopačuju Božju riječ, nego govorimo iskreno, kao u ime Božje i pred Bogom, u Kristu.