Nebo se raduje!

19 ozujak

Isto tako, kažem vam, bit će kod Božjih anđela radost zbog jednoga grješnika koji se obrati.

Luka 15:10

JOANN je odrasla u kršćanskoj obitelji, ali kada je otišla na fakultet počela je sumnjati, preispitivati svoju vjeru i s vremenom se udaljila se od Boga. Nakon diplome putovala je svijetom u potrazi za srećom, ali ju nije pronašla. A onda je doživjela niz neprilika i konačno shvatila da ju Bog traži i da Ga treba. Jednog je dana iz Njemačke nazvala roditelje i rekla: »Predala sam život Kristu i On me mijenja! Žao mi je što sam vam zadala toliko briga!« Njezini su roditelji bili toliko uzbuđeni da su pozvali njezinog brata i njegovu ženu da dođu k njima. Htjeli su im osobno reći radosnu vijest. »Joann je primila Krista«, rekli su ganuti do suza.

Žena u 15. poglavlju Evanđelja po Luki pronašla je izgubljeni novčić i pozvala prijatelje da se s njome raduju (r. 9). Isus je tu prispodobu, i onu o izgubljenoj ovci i izgubljenom sinu, ispričao vjerskim vođama svoga vremena da im pokaže da je došao na zemlju potražiti izgubljene grješnike. Kada prihvatimo Božji dar spasenja, započinje radost i na zemlji i na nebu. Isus je rekao: »Isto tako, kažem vam, bit će kod Božjih anđela radost zbog jednoga grješnika koji se obrati« (r. 10). Prekrasno je što je Isus sišao s neba da nas potraži i što se nebo raduje kada se odazovemo Njegovom pozivu.

– Anne Cetas

Čuo sam Kristov mili glas: »O, dođi, grješniče;

na mome srcu nać ćeš spas od napasti svake.«

Anđeli se raduju kada se kajemo.

Evanđelje po Luki 15:1-10

1 Svi carinici i grješnici približavali su se k njemu da ga slušaju. 2 Na to su farizeji i pismoznanci mrmljali i govorili: »Ovaj prima grješnike i jede s njima.« 3 Tada im kaza ovu prispodobu: 4 »Ako jedan od vas ima sto ovaca i jednu od njih izgubi, ne ostavi li devedeset i devet u pustinji i ne ide li za izgubljenom, dok je ne nađe? 5 Kad je nađe, uzme je pun radosti na svoja ramena. 6 I kad dođe kući, sazove svoje prijatelje i susjede i govori im: Radujte se sa mnom! Nađoh svoju ovcu koja je bila izgubljena. 7 Kažem vam: Isto će tako biti na nebu veća radost zbog jednoga jedinoga grješnika koji se obrati, negoli zbog devedeset i devet pravednika koji ne trebaju obraćenja. 8 Ili kad koja žena ima deset drahma i izgubi jednu; ne upali li tada svjetiljku, ne pomete li kuću i ne traži li brižljivo, dok ne nađe drahmu? 9 Kad nađe drahmu, sazove svoje prijateljice i susjede i govori: Radujte se sa mnom! Nađoh drahmu koja je bila izgubljena. 10 Isto tako, kažem vam, bit će kod Božjih anđela radost zbog jednoga grješnika koji se obrati.«