Mrlje od jagoda

07 travanj

Evodiju zaklinjem i Sintihu pozivam da jedno misle u Gospodinu.

Filipljanima 4:2

MOJ muž i ja nedavno smo uselili u novu kuću. Jednoga dana netko nam je pred vratima ostavio veliku kutiju jagoda. U poruci je pisalo da ih podijelimo sa susjedima. Njegova je namjera bila dobra, ali djeca iz susjedstva pronašla su kutiju prije nas i započela natjecanje u bacanju jagoda na bijelu fasadu naše kuće. Kada smo došli kući, vidjeli smo djecu kako proviruju iza ograde. Vratili su se »na mjesto zločina« da vide što ćemo učiniti. Mogli smo to jednostavno očistiti sami, ali da bismo obnovili naš odnos, smatrali smo da moramo razgovarati s njima i zatražiti da nam pomognu skinuti mrlje od jagoda s naše kuće.

Sukobi mogu naš život učiniti teškim. Dobar primjer toga je crkva u Efezu. Dvije vjernice, Evodija i Sintiha, bile su u zavadi. Apostol Pavao napisao je crkvi da ih ohrabre da riješe problem (r. 2). Želio je da im u tome još netko pomogne svojom duhovnom blagošću. Napisao je: »Da, molim i tebe, vjerni druže, pomozi im ti, jer su se trudile u Evanđelju sa mnom« (r. 3).

Kada shvatimo da smo u životu svi griješili, možemo se pouzdati u Gospodina i On će nam pomoći da prema drugima budemo blagi.

– Anne Cetas

On te neće osuditi, oprostit će ti.

Milost svoju On ti daje u znak ljubavi.

Prava ljubav rješava problem i obnavlja odnos.

Poslanica Filipljanima 4:1-5

1 Zato, braćo moja ljubljena i poželjena, radosti i kruno moja, tako stojte u Gospodinu, ljubljeni! 2 Evodiju zaklinjem i Sintihu pozivam da jedno misle u Gospodinu. 3 Da, molim i tebe, vjerni druže, pomozi im ti, jer su se trudile u evanđelju sa mnom, s Klementom i s ostalim mojim suradnicima, čija su imena u knjizi života! 4 Radujte se svagda u Gospodinu; opet velim: radujte se! 5 Blagost vaša neka bude poznata svim ljudima!