Nije li bog moćan!

11 travanj

Dajte Gospodu slavu Njegova imena! Poklonite se Gospodu u krasoti svetosti!

Psalam 29:2

JEDNOGA je dana moja trogodišnja unuka iznenadila roditelje svojim teološkim razmišljanjem. »Oboje imate sestre koje su umrle. Bog ih je uzeo da budu s Njime u nebu. Nije li Bog moćan!«

Božja neizmjerna moć za nas je velika zagonetka, ali i dovoljno jednostavna da ju i dijete može razumjeti. Iako mala, znala je da Bog mora biti moćan da bi mogao učiniti nešto tako čudesno. Naravno da nije razumjela puno toga, ali je znala da je Bog učinio nešto lijepo time što je sestre njezinih roditelja uzeo k sebi u nebo.

Kako često uživamo u svojemu uređenom svijetu i s divljenjem kažemo: »Nije li Bog moćan?« Vjerojatno ne dovoljno često. Ne možemo potpuno razumjeti kako je Bog svojom riječju stvorio svijet (Pročitajte Job 38 – 39; Psalam 33:9; Hebrejima 11:3), niti kako njime upravlja i svemu daje život (pročitajte Nehemija 9:6). Ne znamo kako je zamislio i proveo u djelo Isusovo utjelovljenje, niti možemo razumjeti kako Kristova žrtva može biti dovoljna za naše spasenje. No, znamo da je sve to istina.

Božja je moć zadivljujuća, no dovoljno jasna da ju možemo razumjeti. To je još jedan razlog da slavimo Boga.

– Dave Branon

Naš Bog je veličanstven Bog, s neba vlada mudro,

silno i s ljubavlju, On je veličanstven Bog.

Sve što Bog radi odražava jednostavnost i moć.

Psalam 29

1 Dajte Gospodu, sinovi Božji, dajte Gospodu čast i moć! 2 Dajte Gospodu slavu njegova imena! Poklonite se Gospodu u krasoti svetosti! 3 Gospodnji glas nad valovima! Bog veličanstveni grmi. Nad širokim morem je Gospod! 4 Gospodnji glas u snazi – Gospodnji glas u krasoti! 5 Čuj! Gospod lomi cedrove! Libanonske cedrove lomi Gospod. 6 On čini da skakuće Libanon kao tele, Sirion kao mladi bivol. 7 Čuj! Gospod sipa ognjeni plamen! 8 Čuj! Gospod potresa pustinju! Gospod trese pustinju Kadeš. 9 Gospodnji glas čini da se košute prerano mlade i da se njišu hrastovi. U njegovu Hramu svi mu kliču: »Slava!« 10 Gospod stoluje nad potopom! Gospod kralj je ustoličen dovijeka! 11 Gospod daje snagu svome narodu. Gospod svoj narod mirom blagoslivlja.