Žličica meda

15 travanj

Gospodnje su odluke istinite, sve su pravedne,
… slađe su od meda koji teče iz saća.

Psalam 19:10,11

GDJE je Mary Poppins kada ju trebate? Znam da izgleda kao da žalim za starim dobrim vremenima kada su veseli nerealni filmovi prikazivali likove kao što je ta izmišljena dadilja, ali ono za čime doista čeznem su ljudi koji vide budućnost realistično i optimistično. Žudim za veselim, kreativnim ljudima koji nam mogu pokazati pozitivnu stranu onoga što smatramo negativnim, koji nas mogu podsjetiti da je dovoljna »jedna žličica meda da lakše progutamo lijek«.

David je napisao pjesmu koja govori i o toj istini. »Gospodnje su odluke… slađe su od meda« (r. r. 10,11). Vrlo rijetko čujemo da je istina slatka. Češće čujemo da je gorka, i teško ju je progutati. Ali istina je puno više od lijeka za ono što je pogrešno. Ona je hrana koja će spriječiti bolest. Ona nije cjepivo ili injekcija. Ona je gurmanski obrok koji treba biti predstavljen kao kulinarska poslastica koja mami gladne riječima »kušajte i vidite kako je dobar Gospod!« (34:8)

Često pjevamo pjesmu Slatko zvuči riječ o Kistu, ali neki ju predstavljaju kao da se ukiselila, pokvarila. Čista istina, neokaljana ponosom je najslađa, okrepljujuća onima koji su gladni duhovne hrane. A naša je prednost što ju možemo dati gladnome svijetu.

– Julie Ackerman Link

Slatko zvuči riječ o Kristu, rado primi je.

Jučer, danas i dovijeka Isus isti je.

Vjernost Gospodnja ostaje dovijeka.

– Psalam 117:2

Psalam 19:7-14

7 Izlazi na rubu neba i kreće u svom luku drugom kraju. Ništa se ne skriva njegovu žaru. 8 Gospodnji je Zakon savršen, on obnavlja dušu. Gospodnje je svjedočanstvo pouzdano, bezazlene čini mudracima. 9 Gospodnje su zapovijedi prave, vesele srce. Gospodnje su naredbe čiste, prosvjetljuju oči. 10 Strah Gospodnji je svet, ostaje zauvijek. Gospodnje su odluke istinite, sve su pravedne, 11 dragocjenije su od zlata, od mnogoga čistog zlata; slađe su od meda koji teče iz saća. 12 One također prosvjetljuju tvoga slugu. Tko ih obdržava, dobit će veliku plaću. 13 Ali tko je kadar spoznati svoje pogreške? Očisti me od onih sakrivenih! 14 I od oholosti sačuvaj svoga slugu i ne daj da ona nadvlada nada mnom. Tada ću biti čist i slobodan od teške krivnje.