Pridružite se obitelji

16 travanj

Doista, svi ste Božji sinovi po vjeri u Kristu Isusu.

Galaćanima 3:26

MAURICE Griffin usvojen je kada je imao 32 godine. Dvadeset godina prije toga živio je u udomiteljskoj obitelji Lise i Charlesa Godbolda. Iako već dulje vrijeme nije živio s njima, usvajanje je bilo nešto što su i oni i on oduvijek željeli. Kada su ponovo bili zajedno i proces usvajanja okončan, Maurice je rekao: »Ovo je najsretniji trenutak u mojem životu… Sretan sam što sam kod kuće.«

Svi mi koji smo se pridružili Božjoj obitelji sjećamo se toga trenutka kao najsretnijega u svojem životu. Kada smo prihvatili Krista kao Spasitelja, postali smo djeca Božja, a On je postao naš nebeski Otac. To potvrđuje i pročitani biblijski redak iz Poslanice Galaćanima 3:26.

Kao Božja usvojena djeca dobivamo duhovnu braću i sestre – našu braću i sestre u Kristu – i svi smo »subaštinici svetih« (Kološanima 1:12). Osim toga, Isusov Duh boravi u našem srcu i zato u molitvi možemo reći: »Aba, Oče!« (Galaćanima 4:6) – kao što dijete kaže »tata«.

Biti dijete Božje znači doživjeti blizinu i sigurnost koju nam daje Otac koji nas voli, prihvaća i želi nas upoznati. Onog trenutka kada nas primi u svoju obitelj znamo da smo došli kući.

– Jennifer Benson Schuldt

Ja putnik sam bio što luta u noći zla u svijetu tom,

al’ kad Dobri pastir me nađe, sad sam na putu u vječni dom.

Bog nas uvijek dočekuje raširenih ruku.

Poslanica Galaćanima 3:26 – 4:7

26 Doista, svi ste Božji sinovi po vjeri u Kristu Isusu. 27 Jer koji ste god u Krista kršteni, Krista ste obukli. 28 Nema tu više ni Židova ni Grka, nema više ni roba ni slobodnjaka, nema više ni muškog ni ženskog, jer ste vi svi jedan u Kristu Isusu. 29 A kad ste vi Kristovi, onda ste Abrahamovi potomci, baštinici po obećanju.
1 Ali velim: dok je baštinik malodoban, ne razlikuje se ništa od roba, premda je gospodar svega, 2 nego je pod skrbnicima i upraviteljima sve do vremena određena od oca. 3 Tako smo bili i mi, kad bijasmo malodobni, podložni počelima svijeta. 4 Ali kad dođe punina vremenâ, posla Bog svojega Sina, rođena od žene, postavljena pod Zakon, 5 da otkupi one koji su bili pod Zakonom te primimo posinstvo. 6 A jer ste sinovi, posla Bog Duha svojega Sina u vaša srca koji vapi: »Aba, Oče!« 7 Tako više nisi rob, nego sin; a ako si sin, i baštinik si po Bogu.