Hvalite se Isusom

19 travanj

A ne samo to, nego se hvalimo u Bogu po svojemu Gospodinu Isusu Kristu,

Rimljanima 5:11

NIKADA neću zaboraviti Uskrs 1993. kada je Bernhard Langer osvojio prvo mjesto na prestižnom natjecanju u golfu. Kada je došao primiti zelenu jaknu – jedno od najprestižnijih priznaja – reporter je rekao: »Ovo je vjerojatno najveći dan u vašem životu!« Langer je bez razmišljanja odgovorio: »Divno je pobijediti na najvećem svjetskom natjecanju, ali puno mi više znači pobjeda prvog Uskrsa. Zato ja danas prije svega slavim uskrsnuće svoga Spasitelja i Gospodina.«

Langer je bio u prilici da se hvali sobom, ali on je pozornost usmjerio na Isusa Krista. Pavao je upravo to mislio kada je rekao: »A ne samo to, nego se hvalimo u Bogu po svojemu Gospodinu Isusu Kristu« (r. 11).

Lako je pronaći način da istaknemo vlastita postignuća, napišemo listu stvari koje nam se sviđaju kod nas samih. Čak je Pavao priznao da ima mnogo toga čime bi se mogao hvaliti. Zatim je dodao: »Štoviše, sve držim za štetu prema prevažnoj spoznaji Isusa Krista, svojega Gospodina zbog kojega sve izgubih i smatram blatom« (Filipljaniama 3:8). Dobro ćemo postupiti budemo li slijedili njegov primjer.

Zato, ako se zaista želite nečime hvaliti, hvalite se Isusom i onime što je On učinio za vas. Uvijek tražite priliku da pozornost skrenete na Njega.

– Joe Stowell

Ne možete se hvaliti Isusom tako dugo dok ste zaokupljeni sobom.

Poslanica Rimljanima 5:1-11

1 Opravdani dakle vjerom imamo mir s Bogom po Gospodinu našemu Isusu Kristu. 2 Po njemu smo zadobili vjerom i pristup k ovoj milosti u kojoj stojimo, i hvalimo se nadom Božje slave. 3 A ne samo to, nego se hvalimo i nevoljama znajući da nevolja vodi strpljivosti; 4 a strpljivost pouzdanosti, a pouzdanost nadi; 5 nada se pak ne sramoti jer se Božja ljubav izli u naša srca Duhom Svetim, koji nam je dan. 6 Jer Krist, dok smo još bili slabi, umre u pravo vrijeme za bezbožnike. 7 Jer jedva tko umre za pravednika; za dobroga možda bi se tko usudio umrijeti. 8 A Bog pokazuje svoju ljubav prema nama tako što Krist, kad smo bili još grješnici, umre za nas. 9 Mnogo ćemo dakle više biti po njemu spašeni od gnjeva, kad smo sad opravdani njegovom krvlju. 10 Ako smo doista pomireni s Bogom, smrću njegova Sina, dok smo još bili neprijatelji, mnogo ćemo se više kao pomireni spasiti po njegovu životu. 11 A ne samo to, nego se hvalimo u Bogu po svojemu Gospodinu Isusu Kristu, po kojemu sad primismo pomirenje.