Uskrs Svakoga dana

20 travanj

On nije ovdje. Uskrsnuo je, kao što je rekao.

Matej 28:6

MOJA prijateljica, odgojiteljica u dječjem vrtiću, nehotice je čula živahan razgovor djece. Mala Monica postavila je pitanje: »Tko voli Boga?« Svi su odgovorili: »Ja! Ja! Ja!« Billy je rekao: »Ja volim Isusa.« Kelly je negodovala: »Ali On je umro.« Billy je uzvratio: »Ma je, ali svakog Uskrsa ustaje od mrtvih!«

Očito se Billyjevo shvaćanje Uskrsa još uvijek razvija. Mi znamo da je Isus umro jedanput za svagda (pročitajte Rimljanima 6:10; Hebrejima 10:12) i, naravno, jedanput je uskrsnuo. Tri dana nakon što je na križu platio kaznu za naše grijehe, bezgrješni je Isus pobijedio smrt ustavši iz groba i pobijedivši silu grijeha. Bila je to konačna žrtva koja je otvorila jedini put do zajedništva s Bogom sada, i u Njegovom domu u vječnosti.

»Krist je umro za grijehe naše… pokopan je, i uskrišen je trećega dana« (1 Korinćanima 15:3,4). Obećao je da će nam pripraviti mjesto (pročitajte Ivan 14:1-4) i iznenada će se vratiti. Jednog ćemo dana biti sa svojim uskrslim Spasiteljem.

Zato svakoga Uskrsa – zapravo svakoga dana u godini – imamo razloga slaviti uskrsnuće svoga Spasitelja. »Blagosiljat ću Gospoda u svako doba, nek mi je svagda Njegova hvala na ustima!« (Psalam 34:2)

– Cindy Hess Kasper

Ja znam da Spasitelj živi, to moje srce veseli.

Kristovo uskrsnuće uvijek je razlog za slavlje.

Poslanica Hebrejima 10:11-18

11 Svaki svećenik služi svaki dan i prinosi mnogo puta iste žrtve koje nikad ne mogu otkloniti grijeha. 12 A on, prinijevši jednu žrtvu za grijehe, sjedi svagda s desne strane Bogu, 13 čekajući dalje, »dok se ne polože njegovi neprijatelji za podnožje njegovim nogama.« 14 Doista, on je jednim prinosom usavršio zauvijek one koji bivaju posvećeni. 15 A svjedoči nam i Duh Sveti jer nakon što je rekao: 16 »Ovo je Savez koji ću sklopiti s njima poslije onih dana«, Gospodin dodaje: »Dat ću svoje zakone u njihova srca, i u njihovu ću ih pamet upisati; 17 i njihovih grijeha i bezakonja ne ću se više spominjati.« 18 A gdje su grijesi oprošteni, tu nema više prinosa za grijeh.