Sigurni smo

13 lipanj

Preporodio nas je za baštinu neraspadljivu, neokaljanu, neuvelu, sačuvanu na nebesima za vas.

1 Petrova 1:4

ZLATNE rezerve SAD-a čuvaju se u Fort Knoxu, utvrdi u državi Kentucky. Tamo se nalazi više od 5000 zlatnih poluga i drugih dragocjenosti povjerenih američkoj vladi. Na ulazu u Fort Knox su vrata teška 22 tone. Sigurnost utvrde jamči i niz drugih oblika zaštite kao što su alarmni uređaji, video nadzor, minska polja, bodljikava žica, električna ograda, naoružani stražari i neoznačeni helikopteri. Mnogi smatraju da je Fort Knox jedno od najsigurnijih mjesta na zemlji.

Ma koliko bio siguran, postoji sigurnije mjesto i u njemu se nalazi nešto mnogo dragocjenije od zlata – nebo koje čuva dar vječnoga života. Apostol Pavao ohrabrio je vjernike da veličaju Boga jer imaju »živu nadu« – pouzdano očekivanje koje raste i postaje sve jačim što bolje upoznajemo Isusa (r. 3). A naša se nada temelji na uskrslome Kristu i Njegovu daru vječnoga života koji nikada neće propasti i nitko nam ga ne može oduzeti. Nikada neće izgubiti slavu i svježinu jer ga Bog čuva i čuvat će ga nadalje, na sigurnome, u nebu. Bez obzira na to što će nam se dogoditi u životu, Bog čuva našu dušu. Naše nasljeđe je sigurno.

Kao sef koji se nalazi u sefu naše spasenje čuva sam Bog i mi smo na sigurnom.

– Marvin Williams

Tek jedno mjesto imam rad, gdje me ne čeka više jad.

O mjestu srce pjeva tom: milosti Božje to je dom.

Naše je nasljeđe u nebu, najsigurnijemu mjestu.

Prva Petrova poslanica 1:3-5

3 Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista koji nas po svome velikom milosrđu preporodi za živu nadu uskrsnućem Isusa Krista od mrtvih. 4 Preporodio nas je za baštinu neraspadljivu, neokaljanu, neuvelu, sačuvanu na nebesima za vas 5 koje po vjeri čuva Božja snaga za spasenje, pripravljeno za očitovanje u posljednje vrijeme.