Pomoć na cesti

26 lipanj

Bog nam je utočište i zaštita, najvjerniji pomoćnik u nevoljama.

Psalam 46:2

JEDAN je moj poznanik bio u lovu s prijateljima u blizini Balmorala, imanja britanske kraljice. Dok su hodali, tako je jako uganuo gležanj da nije mogao nastaviti lov. Prijateljima je rekao da ga ostave pokraj ceste. Čekat će ondje dok ne dođu po njega.

Neko je vrijeme tako sjedio, a onda je ugledao automobil koji se polako približavao, usporio i konačno stao. Žena za upravljačem otvorila je prozor i pitala je li dobro. Objasnio joj je što se dogodilo i da čeka prijatelje. »Uđite, odvest ću vas do mjesta gdje ste odsjeli«, rekla je. Dohramao je do automobila, otvorio vrata i tek tada shvatio da je žena Kraljica Elizabetha!

Ma kako bilo uzbudljivo primiti pomoć Kraljice, nama se nudi još nevjerojatnija pomoć. Bog-Stvoritelj svemira dolazi u naš svijet, vidi našu nevolju i u potpunosti nam se stavlja na raspolaganje. Kao što psalmist sa sigurnošću kaže: »Bog nam je… najvjerniji pomoćnik u nevoljama« (r. 2). Naš Spasitelj nam pomaže tako što nam daje milost da izdržimo, svoju Riječ da nas krijepi, prijatelje da nas bodre i mole se za nas te sigurnost da će nakraju sve to biti za našu duhovnu dobrobit.

Sljedeći put kada se budete osjećali ostavljenima uz rub životne ceste, potražite svoga »pomoćnika u nevoljama«.

– Joe Stowell

Radujte se! Vaš Bog je Kralj koji pomaže.

Psalam 46

2 Bog nam je utočište i zaštita, najvjerniji pomoćnik u nevoljama. 3 Zato neka nas ne hvata strah ni kad se zemlja potresa ni kad se gore ruše u srce mora, 4 ni kad buče i bjesne njegove vode, ni kad se tresu gore od njegove sile. 5 Rijeka i pritoci njeni vesele grad Božji, svetište, stan Višnjega. 6 Bog prebiva u njemu, ne će se poljuljati; pomoći će mu Bog u osvit zore. 7 Pobunili se narodi, zaljuljala se kraljevstva. On zagrmi svojim glasom i zadrhta zemlja. 8 Gospod nad vojskama je s nama, utočište nam je Bog Jakovljev! 9 Dođite i vidite Gospodnja djela koji silne stvari učini na zemlji. 10 Prekida ratove do na kraj zemlje, lomi lukove, prelama koplja, sažiže kola u ognju. 11 Prestanite i spoznajte da sam ja Bog! Slavit će me među narodima, uzvisivati na zemlji. 12 Gospod nad vojskama je s nama, utočište nam je Bog Jakovljev!