Graceland

02 kolovoz 2014

… mnogo se veća Božja milost i dar izli obilno na mnoge milošću jednoga čovjeka, Isusa Krista.

Rimljanima 5:15

GRACELAND Mansion jedno je od najposjećenijih domova u SAD-u otvorenih za javnost. Sagrađen je 1930. i dobio je ime po teti prvog vlasnika. Poslije je postao poznat kao dom Elvisa Presleyja.

Sviđa mi se ime Graceland (Zemlja milosti) jer opisuje mjesto na koje me je Bog stavio kada mi je oprostio grijehe. Izbavio me iz tame i doveo u svoj »graceland«.

Apostol Pavao kaže: »… mnogo se veća Božja milost i dar izli obilno na mnoge milošću jednoga čovjeka, Isusa Krista« (r. 15). Zauvijek ću biti zahvalan što se riječi »na mnoge« odnosi i na mene i što me je Božja ljubav premjestila u područje Njegove čudesne, neizmjerne milosti!

Razmislite o tome koliki je blagoslov biti u zemlji Božje milosti. Dao nam je da dođemo u Njegovu blizinu i tu se ta milost svakoga dana prelijeva u naš život. Pavao nam poručuje da i onda kada očajavamo Bog nam daje milost da možemo izdržati (pročitajte 2 Korinćanima 12:9).

Bez obzira na to što nas čeka u životu, ništa nas ne može odvojiti od Božje milosti.

– Joe Stowell

Vjernost je velika Tvoja, moj Oče!

Gle, nema kod Tebe sjene nikad.

Ne mijenjaš se ljubav Ti ne prestaje.

Kao što nekoć bje, takav si sad.

Sjetite se gdje živite i uživajte u Njegovoj milosti.

Poslanica Rimljanima 5:15-21

15 Ali dar nije tako kao prijestup; jer ako prijestupom jednoga pomriješe mnogi, mnogo se veća Božja milost i dar izli obilno na mnoge milošću jednoga čovjeka, Isusa Krista. 16 I dar nije kao grijeh jednoga: doista, grijeh jednoga doveo je sud osude, a dar je preko mnogih prijestupa doveo do opravdanja. 17 Jer ako je zbog prijestupa jednoga zavladala smrt po jednome, mnogo će više oni koji primaju izobilje milosti i dar pravde u životu vladati po jednome, Isusu Kristu. 18 Zato dakle kao što po grijehu jednoga dođe osuda na sve ljude, tako i po pravdi jednoga dođe na sve ljude opravdanje života. 19 Jer kao što nepokornošću samo jednoga čovjeka mnogi postadoše grješnici, tako će i pokornošću jednoga mnogi postati pravednici. 20 A Zakon dođe uz to da se umnoži prijestup; jer gdje se umnožio grijeh, ondje se još više umnožila milost; 21 kao što je vladao grijeh za smrt, da tako i milost vlada pravdom za vječni život, po Isusu Kristu, Gospodinu našemu.