Živite u ljubavi

22 kolovoz 2014

Sviće k’o svjetlost pravednicima u tami;
blag, milosrdan i pravedan.

Psalam 112:4

U afričkoj zemlji u kojoj živi naša prijateljica Roxanne, voda je vrlo dragocjena. Ljudi moraju putovati vrlo daleko da bi zahvatili vodu za piće iz mutnih zagađenih rječica. Često je upravo zagađena voda uzrok bolesti i smrti. Zbog toga je crkvama i sirotištima teško u njihovoj službi ljudima. No, to se polako mijenja.

Pod Roxanneinim vodstvom i zahvaljujući nesebičnim darovima vjernika diljem svijeta, iskopani su bunari. Sada je u upotrebi 6 bunara, što omogućuje crkvama da budu središtima nade i ohrabrenja. Zahvaljujući tome, uskoro će ondje biti otvoren dom zdravlja i sirotište za 700 štićenika.

Tako možemo ljubiti mi koji vjerujemo u Krista jer smo i sami iskusili Božju ljubav. U 13. poglavlju Prve poslanice Korinćanima čitamo da ako ne ljubimo tako, tada su naše riječi kao praporac što zveči i naša vjera ne znači ništa. A apostol Ivan s pravom se pita: »Tko ima svjetovno blago i vidi svojega brata u potrebi pa zatvori svoje srce pred njim, kako Božja ljubav ostaje u njemu?« (1 Ivanova 3:17)

Bog želi da budemo milostivi i pravedni prema onima u potrebi jer je On milostiv prema nama (pročitajte Psalam 112:5).

– Dave Branon

Ništa uništit neće Božju ljubav, ona vječna je.

Božja ljubav je kao sunce, ona svuda i svakome sja.

Dobrota je kršćanstvo na djelu.

Psalam 112

1 Blago čovjeku koji se boji Gospoda,koji veoma uživa u zapovijedima njegovim!2 Moćno će mu biti potomstvo u zemlji,rod će pravednika biti blagoslovljen.3 Napredak i bogatstvo bit će u njegovoj kući,njegova pravednost ostaje dovijeka.4 Sviće k’o svjetlost pravednicima u tami;blag, milosrdan i pravedan.5 Blago čovjeku koji je milostiv i daje u zajam,i svoje poslove obavlja u pravdi.6 On ne će posrnuti dovijeka,u vječnoj uspomeni živjet će pravednik.7 Ne će se bojati zle vijesti,srce je njegovo mirno, uzda se u Gospoda.8 Pouzdano je srce njegovo, ničeg se ne bojidok ne vidi ponižene svoje neprijatelje.9 On rasipa, daje siromasima.Njegova pravednost ostaje zauvijek.Njegova će se moć uzdići u slavi.10 Bezbožnik će to gledati i ljutiti se,škripat će zubima i ginuti.U ništa propast će želja bezbožnika.