Najveća žrtva

31 kolovoz 2014

Po tom upoznasmo ljubav što On za nas položi svoj život.

1 Ivanova 3:16

KADA je Deng Jinjie ugledao ljude koje je nosila nabujala rijeka Sunshui u kineskoj pokrajini Hunan, nije slegnuo ramenima i nastavio svojim putem. Odvažno je skočio u rijeku i spasio četveročlanu obitelj. Nažalost, obitelj je otišla dok se on još borio s vodenom stihijom. Iscrpljen spašavajući njih, nije uspio doplivati do obale i utopio se.

Dok smo se mi utapali u svojim grijesima, Isus nam je pomogao. Došao nas je spasiti. Sišao je s neba da nas izvuče na sigurno. Učinio je to uzevši na sebe kaznu za naše prijestupe. Umro je na križu (pročitajte 1 Petrova 2:24) i nakon tri dana uskrsnuo. U Bibliji piše: »Po tom upoznasmo ljubav što On za nas položi svoj život« (1 Ivanova 3:16). Isusova nesebična ljubav potiče nas da i mi »ne ljubimo riječju ni jezikom, nego djelom i istinom« (r. 18) sve one s kojima imamo zajedništvo.

Ako previdimo neprocjenjivu Isusovu žrtvu za nas, propuštamo vidjeti i iskusiti Njegovu ljubav. Zato već danas razmislite o vezi Njegove žrtve i Njegove ljubavi za nas. Došao je spasiti nas!

– Jennifer Benson Schuldt

Ja uzvisujem ljubav Božju

što se u Kristu objavi.

U Njeg’vu se predajem volju,

jer On me grešnog izbavi.

Isus je položio svoj život da pokaže koliko nas voli.

Prva Ivanova posl. 3:16-23

16 Po tom upoznasmo ljubav što on za nas položi svoj život; tako moramo i mi položiti život za braću. 17 Tko ima svjetovno blago i vidi svojega brata u potrebi pa zatvori svoje srce pred njim, kako Božja ljubav ostaje u njemu?18 Dječice, ne ljubimo riječju ni jezikom, nego djelom i istinom.19 Po tom znamo da smo od istine, i možemo umiriti svoje srce pred njim. 20 Ako nas kori naše srce, Bog je veći od našega srca. On zna sve. 21 Ljubljeni, ako nas srce ne kori, možemo s puzdanjem k Bogu. 22 Što god molimo primamo od njega, jer njegove zapovijedi držimo i činimo što je njemu ugodno. 23 A ovo je njegova zapovijed: da vjerujemo u ime njegova Sina Isusa Krista i da ljubimo jedni druge, kao što nam je dao zapovijed.