Izvijesite zastavu

07 listopad 2014Poslanica Efežanima 5:1-13

1 Budite dakle nasljedovatelji Boga, kao ljubljena djeca, 2 i živite u ljubavi, kao što je i Krist ljubio nas i predao sebe za nas kao prinos i žrtvu Bogu na ugodni miris! 3 A bludnost i svaka nečistoća i lakomost neka se ni ne spominju među vama, kao što se pristoji svetima! 4 Tako i besramnost, i ludi govor, ili dvolične šale što ne dolikuju, nego radije zahvaljivanje. 5 Doista znajte: nijedan bludnik, ili nečist, ili lakomac, a to je idolopoklonik, nema udjela u kraljevstvu Kristovu i Božjem! 6 Nitko neka vas ne prevari praznim riječima, jer zbog tih dolazi Božji gnjev na nepokorne sinove! 7 Nemojte dakle biti kao oni! 8 Doista, bili ste nekada tama, a sada ste svjetlo u Gospodinu. Kao djeca svjetla živite! 9 Plod je svjetla svaka dobrota, pravda i istina. 10 Odlučite se za ono što je Gospodinu ugodno! 11 Nemojte pristajati uz jalova djela tame, nego ih, štoviše, raskrinkavajte! 12 Jer ono što se potajno zbog njih zbiva, sramota je i govoriti. 13 A sve što se razobličuje, svjetlo osvjetljava; što je pak osvijetljeno, svjetlo je.

Budite dakle nasljedovatelji Boga, kao ljubljena djeca.

Efežanima 5:1

KRALJICA Elizabeta II. vlada Velikom Britanijom više od 60 godina. Njezina je vladavina obilježena otmjenošću i stilom. Predala je svoj život u službu svome narodu i zbog toga ju vole i poštuju. Zato možete razumjeti važnost zastave koja se viori iznad Backinghamske palača. Kada je zastava izvješena, to znači da kraljica boravi u toj rezidenciji u srcu Londona. Zastava znači da kraljica boravi sa svojim narodom.

Dok sam razmišljao o tome, sjetio sam se retka iz Poslanice Hebrejima 13:5 gdje piše da je naš Kralj Isus, naš »ne ću te ostaviti, niti ću te napustiti«, Vladar koji prebiva u našem srcu. Ma koliko se to nama činilo predivnim, pitam se vide li ljudi iz načina na koji živimo da On prebiva u nama? Ako je Krist u nama, to se mora vidjeti. Pavao kaže da mi moramo biti »nasljedovatelji Boga« i živjeti »u ljubavi, kao što je i Krist ljubio nas« (Efežanima 5:1,2). I dok tako činimo, širimo »ljubav, radost, mir, strpljivost, blagost, dobrotu, vjernost, krotkost, umjerenost« (Galaćanima 5:22,23).

Zato, izvjesimo zastavu, znak Njegove prisutnosti u nama – zastavu milosti, pravednosti i ljubavi – da bi Ga drugi mogli vidjeti kroz nas.

– Joe Stowell

Isus naš Spas k’o kralj vlada,

sve se Njemu pokorava.

Sva je Njemu data vlast.

Visoko podignite zastavu, znak Kristove prisutnosti.
Pokažite svima da Krist boravi u vašem životu.