Utočište

11 listopad 2014Evanđelje po Mateju 11:25-30

25 U ono vrijeme progovori Isus i reče: »Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i razumnih, a objavio malenima. 26 Da, Oče, tako je bilo tebi milo. 27 Sve je meni predao moj Otac. Nitko ne pozna Sina nego jedino Otac, i nitko ne pozna Oca nego jedino Sin i onaj kojemu to Sin hoće objaviti. 28 Dođite k meni, svi koji ste umorni i opterećeni, ja ću vas okrijepiti. 29 Uzmite moj jaram na sebe i učite od mene, jer sam ja krotak i ponizan srcem. I naći ćete pokoj svojim dušama. 30 Jer je moj jaram blag i moje breme lako.«

Dođite k Meni, svi koji ste umorni i opterećeni,
Ja ću vas okrijepiti.

Matej 11:28

DOK sam ulazio u crkvu u Klangu u Maleziji, pozornost mi je privukao natpis iznad vrata. Sudeći po onome što je pisalo, ta je crkva željela biti »Utočište za opterećene«.

Malo toga bolje odražava Kristovu ljubav od crkve koja je mjesto na kojem umorni i opterećeni mogu odložiti svoj teret i naći mir. To je bila bit Isusove službe. U Bibliji su zapisane Njegove riječi: »Dođite k Meni svi koji ste umorni i opterećeni, Ja ću vas okrijepiti« (r. 28).

Isus je obećao da će naš teret zamijeniti svojim lakim bremenom. »Uzmite Moj jaram na sebe i učite od Mene, jer sam Ja krotak i ponizan srcem. I naći ćete pokoj svojim dušama. Jer je Moj jaram blag i Moje breme lako« (r. r. 29,30).

Iza tog obećanja stoji Njegova iznimna snaga. Ma kakav teret nosili, u Kristu imamo snažna pleća Sina Božjega koji obećaje da će naš težak teret zamijeniti svojim lakim bremenom.

Krist koji nas voli vječnom ljubavlju razumije naše nevolje i možemo biti sigurni da će nam dati odmor kakav nikada ne bismo našli sami. Njegova je snaga dostatna za naše slabosti i zbog toga je On »Utočište za opterećene«.

– Bill Crowder

Sigurno je u Kristu, On snažan štit je moj.

Oslon mi svagda pruža u buri zaklon svoj.

Bog poziva uznemirene da mir nađu u Njemu.