Prvi odgovor

25 listopad 2014Jakovljeva poslanica 5:13-16

13 Trpi li tko među vama? Neka moli! Je li tko radostan? Neka pjeva hvalospjeve! 14 Boluje li tko među vama? Neka dozove starješine Crkve, i neka mole nad njim mažući ga uljem u Gospodnje ime! 15 I molitva vjere spasit će bolesnika, i podignut će ga Gospodin; i ako je učinio grijehe, oprostit će mu se. 16 Ispovijedajte dakle jedni drugima grijehe, i molite jedni za druge da ozdravite, jer mnogo može ustrajna molitva pravednika.

Ne brinite se tjeskobno ni za što, nego… iznosite Bogu svoje potrebe! I Božji mir… čuvat će vaša srca i misli u Kristu Isusu.

Filipljanima 4:6,7

KADA je moj muž Tom hitno odvezen u bolnicu na operaciju, počela sam nazivati članove obitelji. Sestra i njezin muž odmah su došli da budu sa mnom. Čekali smo i molili se. Kada je moja šogorica čula moj zabrinuti glas, upitala je: »Cindy, mogu li se moliti s tobom?« I pastor i njegova žena su došli moliti se za nas (pročitajte Jakovljeva 5:13-16).

Osvald Chambers je napisao: »Često nam je molitva zadnje utočište, ali Bog želi da ona bude prva linija obrane. Molimo se kada nam ne preostaje ništa drugo, ali Bog želi da se molimo prije bilo čega drugog.«

Molitva je jednostavan razgovor s Bogom u nadi da će Bog čuti i odgovoriti. Molitva ne bi trebala biti zadnje utočište. U Bibliji nam Bog poručuje: »… iznosite Bogu svoje potrebe!« (Filipljanima 4:6) Također imamo Njegovo obećanje da »… gdje su dvojica ili trojica sabrana u Moje ime, ondje sam Ja među njima« (Matej 18:20).

Oni koji su iskusili snagu Svemogućega, prvo čega će se sjetiti bit će vapaj Njemu. Andrew Murray, propovjednik iz 19. stoljeća, rekao je: »Molitva omogućava Bogu da djeluje u nama i kroz nas.«

– Cindy Kasper

Ah, divno je za molitve, kad srce vjerom digne se

i bistrim okom gleda tam, gdje s blaženim je Isus sam.

Prvo se molite!