Novi član obitelji

27 listopad 2014Evanđelje po Luki 15:3-7

3 Tada im kaza ovu prispodobu: 4 »Ako jedan od vas ima sto ovaca i jednu od njih izgubi, ne ostavi li devedeset i devet u pustinji i ne ide li za izgubljenom, dok je ne nađe? 5 Kad je nađe, uzme je pun radosti na svoja ramena. 6 I kad dođe kući, sazove svoje prijatelje i susjede i govori im: Radujte se sa mnom! Nađoh svoju ovcu koja je bila izgubljena. 7 Kažem vam: Isto će tako biti na nebu veća radost zbog jednoga jedinoga grješnika koji se obrati, negoli zbog devedeset i devet pravednika koji ne trebaju obraćenja.

Isto će tako biti na nebu veća radost zbog jednoga jedinoga grješnika koji se obrati, negoli zbog devedeset i devet pravednika koji ne trebaju obraćenja.

Luka 15:7

DOK sam sa zborom kršćanske gimnazija bio na misijskom putovanju na Jamajki, svjedočili smo Božjoj ljubavi na djelu. Jednog smo dana tijekom posjeta domu za nezbrinutu djecu s posebnim potrebama saznali da će Donald, dječak koji je prebolio dječju paralizu i s kojim su se naši učenici posebno zbližili – biti usvojen.

Kada su njegovi budući roditelji došli u đački dom gdje smo bili smješteni, s uzbuđenjem smo im pričali o Donaldu. No, još je bilo bolje to što je uslijedilo. Na povratku iz doma ponovo su svratili k nama. I dok je presretna mama grlila svoga sina, naši su se učenici okupili oko njih i pjesmom počeli slaviti Boga. Potekle su suze. Suze radosnice. A Donald je zračio od sreće!

Poslije mi je jedan učenik rekao: »Taj me prizor podsjetio na to kako je u nebu kada se netko spasi. Anđeli se raduju jer je Božja obitelj dobila novoga člana.« Doista, bila je to slika radosti u nebu kada se netko novi, vjerom u Krista, pridruži Božjoj obitelji. Isus je govorio o tom veličanstvenom trenutku kada je rekao: »Isto će tako biti… radost zbog jednoga jedinoga grješnika koji se obrati« (r. 7)

Veličajmo Boga jer nas je primio u svoju obitelj. Nije čudo da se i anđeli raduju!

– Dave Branon

Anđeli se raduju kada se mi kajemo.