Pomnožite

07 studeni 2014Pročitajte: Otkrivenje 22:1-5

1 I pokaza mi rijeku žive vode, bistru kao kristal, koja je izlazila od Božjega i Jaganjčeva prijestolja. 2 Nasred gradskog trga i s obje strane rijeke stablo života koje rađa dvanaest puta, dajući svakoga mjeseca svoj plod. Lišće stabla lijek je narodima. 3 Više ne će biti nikakva prokletstva. Božje i Jaganjčevo prijestolje bit će u gradu, i sluge Božje klanjat će se Bogu. 4 Gledat će njegovo lice, i njegovo ime bit će im na čelima. 5 I noći više ne će biti, i ne će trebati svjetla svjetiljke, ni sunčanoga svjetla, jer će ih obasjavati Gospodin Bog, i kraljevat će u vijeke vjekova.

Više ne će biti nikakva prokletstva.

Otkrivenje 22:3

AMY se pet godina borila s karcinomom. Tada joj je liječnik rekao da terapija više na daje rezultate i da joj preostaje samo nekoliko tjedana života. Željela je saznati nešto više i uvjeriti se u sigurnost vječnoga života pa je pitala pastora: »Kako će biti u nebu?«

Pitao ju je što najviše voli u životu, ovdje na zemlji. Pričala mu je o šetnjama, dugama, brižnim prijateljima i smijehu djece. »Želite li reći da ću sve to imati ondje?« pitala je čeznutljivo.

On joj je odgovorio: »Vjerujem da će život tamo biti ljepši i nevjerojatniji od svega što ste ikada iskusili. Zamislite što vam je tu najbolje i to pomnožite opet, i opet i opet. Mislim da će tako biti u nebu.«

U Bibliji ne nalazimo detaljne opise kako će izgledati život u vječnosti, ali čitamo da će boravak s Kristom u nebu biti nešto »mnogo bolje« nego što nam je ovdje (pročitajte Filipljanima 1:23). »Više ne će biti nikakva prokletstva. Božje i Jaganjčevo prijestolje bit će u gradu, i sluge Božje klanjat će se Bogu« (Otkrivenje 22:3).

I što je najbolje, vidjet ćemo Gospodina Isusa licem u lice. Naša će najveća čežnja biti u potpunosti zadovoljena.

– Anne Cetas

Licem k licu kod mog Oca, tam gore nad zvijezdama,

ja ću gledat moga Spasa, ja ću gledat Isusa.

Biti zauvijek s Isusom umnožak je svega što nas čini sretnima.