Oslonite se na Boga

25 studeni 2014Pročitajte: Poslanica Rimljanima 4:16-22

16 Dakle od vjere i po milosti. Tako je čvrsto obećanje za sve potomke, ne samo za one koji imaju Zakon nego i za one koji imaju Abrahamovu vjeru. 17 On je svima nama otac po riječi Pisma: »Postavio sam te ocem mnogim narodima.« Abraham je povjerovao u Boga koji oživljuje mrtve i zove ono što ne postoji na postojanje. 18 On je protiv nade vjerovao u nadu da će biti otac mnogim narodima, kao što mu je rečeno: »Takvo će biti tvoje potomstvo.« 19 On nije oslabio u vjeri, makar je razabirao da mu je tijelo već obamrlo – bilo mu je blizu sto godina – i da je bilo obamrlo i Sarino krilo. 20 U Božje obećanje ne posumnja nevjerovanjem, nego ojača u vjeri i dade slavu Bogu, 21 i bio je tvrdo osvjedočen da Bog može i učiniti što je obećao. 22 Zato mu se i uračuna u pravdu.

U Božje obećanje ne posumnja nevjerovanjem… bio je tvrdo osvjedočen da Bog može i učiniti što je obećao.

Rimljanima 4:20,21

BILO je to posljednje zajedničko ljetovanje prije nego što je naš najstariji sin krenuo na studij. Kada smo sjeli u zadnju klupu male crkve na morskoj obali, pogledao sam svoje petero djece i srce mi je ispunila ljubav. »Molim Te, zaštiti ih duhovno i drži ih blizu sebe, Gospodine«, molio sam se u sebi. Znao sam da ih čekaju brojne teškoće i izazovi.

Zadnja je pjesma imala poticajni refren temeljen na Drugoj poslanici Timoteju 1:12. »Al’ ja znam u koga vjerujem. Ništa me neće od Njeg oteti. Al’ moj mir će sačuvati za svoj slavni dolazak.« To me je umirilo. Bio sam siguran da će Bog čuvati njihove duše.

Od tada je prošlo mnogo godina. Bilo je trenutaka kada su neki od njih lutali, a neki se otvoreno bunili. Nekada sam sumnjao u Božju vjernost. Tada bih se sjetio Abrahama. Posrtao je, ali nikada nije prestao vjerovati obećanju koje je dobio (pročitajte Postanak 15:5,6; Rimljanima 4:20,21). Tijekom svih godina čekanja i pogrešnih pokušaja da ubrza stvari, Abraham je vjerovao Božjem obećanju sve do Izakova rođenja.

Te me opomene ohrabruju da nastavim vjerovati. Govorimo Bogu svoje molbe, podsjećamo se da nas On voli, znamo da je moćan i zahvaljujemo mu na Njegovoj vjernosti!

– Marion Stroud

Da bismo naučili biti strpljivi, potrebno je dugo vremena.