Lijepa mladenka

04 sijecanj 2015Pročitajte: Otkrivenje 19:4-9

4 Padoše tada dvadeset i četiri starješine i četiri bića, i pokloniše se Bogu koji sjedi na prijestolju i rekoše:
»Amen! Aleluja!«
5 Od prijestolja izađe glas govoreći:
»Hvalite našega Boga
sve njegove sluge,
i koji ga se bojite,
mali i veliki!«
6 I začuh kao glas mnogoga naroda, i kao glas mnogih voda, i kao glas jakih gromova, koji govore:
»Aleluja,
jer zakraljeva Gospodin,
naš Svemogući Bog!
7 Radujmo se i veselimo
i dajmo mu slavu,
jer dođe svadba Jaganjčeva,
i zaručnica se njegova opremila.
8 Dano joj je da se obuče u sjajno platno.«
A platno je pravednost svetih. 9 I reče mi: »Napiši: blago onima koji su pozvani na Jaganjčevu svadbenu gozbu!« Također mi reče: »Ovo su istinite Božje riječi.«

Radujmo se i veselimo i dajmo Mu slavu, jer dođe svadba Jaganjčeva, i zaručnica se Njegova opremila.

Otkrivenje 19:7

OBAVIO sam mnoga vjenčanja. Često osmišljeno prema mladenkinoj želji, svako je vjenčanje jedinstveno. No, jedno je uvijek isto: u raskošnoj vjenčanici, s predivnom frizurom i ukrasom u kosi, lica koje zrači, mladenka privlači svu pozornost.

Zanimljivo je da Bog o nama govori kao o svojoj zaručnici, svojoj mladenki. Govoreći o Crkvi, zajednici vjerujućih, On kaže: »… jer dođe Janjetova svadba! Njegova se zaručnica opremila« (r. 7 K. S. ).

To je veliko ohrabrenje onima koji su postali malodušni zbog stanja u kojem se nalazi suvremena Crkva. Odrastao sam kao dijete propovjednika i sam sam bio pastor u tri crkve. Propovijedao sam u i crkvama širom svijeta. Razgovarao sam s vjernicima i pastorima o gorućim problemima suvremene Crkve. Pa iako je u današnje vrijeme Crkva sve nepopularnija, moja ljubav prema njoj nije se promijenila.

No, promijenio se razlog zašto volim Crkvu. Sada ju prije svega volim zbog toga čija je. Crkva pripada Kristu; ona je Kristova zaručnica. Zato što je Njemu dragocjena, Crkva je dragocjena i meni. Njegova je ljubav prema zaručnici, usprkos njezinim nedostacima, neizmjerna!

– Joe Stowell

Budući da Krist voli svoju zaručnicu, Crkvu, trebali bismo ju voljeti i mi.