Bog ima rješenje

05 sijecanj 2015Pročitajte: Poslanica Filipljanima 4:4-13

4 Radujte se svagda u Gospodinu; opet velim: radujte se! 5 Blagost vaša neka bude poznata svim ljudima! 6 Gospodin je blizu. Ne brinite se tjeskobno ni za što, nego u svemu molitvom i prošnjom, sa zahvalom, iznosite Bogu svoje potrebe! 7 I Božji mir, koji nadilazi svaki um, čuvat će vaša srca i misli u Kristu Isusu.
8 Uostalom, braćo, neka vam je na umu što je god istinito, što je časno, što je pravedno, što je sveto, što je ljubazno, što je pohvalno, što je god kreposno i što je god hvale vrijedno! 9 Što naučiste, primiste, čuste, i vidjeste od mene, to činite, i Bog mira bit će s vama!
10 Obradovao sam se veoma u Gospodinu što je opet procvala vaša briga za mene, kao što ste se i brinuli, ali su vas u tome spriječile prilike. 11 Ne govorim zbog oskudice, jer sam navikao biti zadovoljan onim što imam. 12 Znam oskudijevati, znam i obilovati; u svemu i u sve sam se uputio: biti sit i gladovati, obilovati i oskudijevati. 13 Sve mogu u onome koji me krijepi.

Ne brinite se tjeskobno ni za što, nego u svemu molitvom i prošnjom, sa zahvalom, iznosite Bogu svoje potrebe!

Filipljanima 4:6

KADA su naša kći i njezin zaručnik počeli dobivati vjenčane darove, svi smo bili uzbuđeni i sretni. Jedan od darova bio je radni stol koji je trebalo sastaviti i ja sam se ponudio to učiniti jer su oni već imali dovoljno posla oko priprema za vjenčanje. Iako je trajalo nekoliko sati, činilo mi se lakšim nego što sam očekivao. Svi su drveni dijelovi bili izrezani po mjeri, rupe izbušene i vijci na broju. Upute su bile vrlo jasne.

Nažalost, s većinom stvari u životu nije tako. Za život ne postoje jednostavne upute, niti nam je pri ruci sve što trebamo. Suočavamo se s različitim situacijama, bez jasne predodžbe o tome u što se upuštamo i kako ćemo to riješiti. Često nas teškoće pritisnu tako jako da ne vidimo rješenje.

Ali mi svoje terete ne moramo sami nositi. Bog želi da ih donesemo Njemu. Poručuje nam: »Ne brinite se tjeskobno ni za što, nego… iznosite Bogu svoje potrebe! I Božji mir…čuvat će vaša srca i misli u Kristu Isusu« (r. r. 6,7).

Imamo Spasitelja koji zna kako nam je i nudi nam svoj mir usred nevolja.

– Bill Crowder

U većem trpljenju On pomaže više.

u pretešku jadu On daje svoj mir.

Imat ćemo mir tek onda kada svaku brigu predamo Bogu.