Gdje mogu pomoći?

07 sijecanj 2015Pročitajte: Poslanica Galaćanima 6:1-10

1 Braćo, ako i upadne čovjek u kakav prekršaj, vi duhovni ispravljajte ga u duhu blagosti; a pazi na sebe da i ti ne podlegneš kušnji! 2 Nosite bremena jedni drugih, i tako ćete ispuniti Kristov zakon! 3 Jer ako tko misli da je nešto, a nije ništa, vara samog sebe. 4 A svaki neka ispita svoje djelo, i tada će on samo u sebi imati razlog za ponosom, a ne u drugome, 5 jer će svaki svoje breme nositi. 6 Onaj koji prima pouku o Riječi, neka dijeli od svojih dobara onome koji ga uči! 7 Ne varajte se: Bog se ne da izrugivati; jer što čovjek posije, ono će i požeti. 8 Tko sije u svoje tijelo, od tijela će požeti propast; a koji sije u duh, od duha će požeti vječni život. 9 Neka nam ne dosadi činiti dobro, jer ćemo u svoje vrijeme požeti, ako ne malakšemo. 10 Zato dakle, dok imamo vremena, činimo dobro svima, a osobito onima koji su s nama u istoj vjerničkoj obitelji!

Zato dakle, dok imamo vremena, činimo dobro svima, a osobito onima koji su s nama u istoj vjerničkoj obitelji!

Galaćanima 6:10

PROŠLE je zime naš grad pogodilo veliko nevrijeme. Stotine stabala i grana prekrivenih debelim slojem leda palo je na električne vodove, a tisuće domova danima je bilo bez struje. Naša se obitelj u takvim slučajevima služi agregatom. Imali smo svjetlo, ali još uvijek nismo mogli skuhati ručak. Odlučili smo potražiti mjesto gdje bismo mogli ručati. Vozili smo se kilometrima, ali sve je bilo zatvoreno. Konačno smo pronašli mali restoran koji je imao struje, ali je bio krcat ljudima koji su imali isti problem kao i mi.

Nakon duljeg čekanja došla je neka žena po našu narudžbu i rekla: »Ja zapravo ne radim ovdje. Bila sam s jednom grupom iz naše crkve ovdje na doručku i vidjeli smo da osoblje ima pune ruke posla zbog mnoštva gladnih ljudi. Rekli smo voditelju restorana da želimo pomoći.«

Njezina me je spremnost da služi podsjetila na Pavlove riječi: »Zato dakle, dok imao vremena, činimo dobro svima« (r. 10). Gledajući potrebe ljudi oko sebe, pitam se što bi se dogodilo kada bismo tražili Boga da nam pokaže kako danas možemo služiti Njemu i pomoći drugima.

– Dennis Fisher

Ne čekaj da ti se vel’ko djelo pokaže;

velike mudrosti ne traži.

Mirno vrši svoju dužnost tamo gdje jesi.

Kada služimo ljudima u potrebi, slijedimo Isusov primjer.