Ljubaznost koja se brzo širi

15 sijecanj 2015Pročitajte: Evanđelje po Marku 10:13-16

13 Donosili su k njemu djecu, da bi ih dotaknuo. A učenici su odbijali ljude. 14 Kad to vidje Isus, razljuti se i reče im: »Pustite djecu neka dolaze k meni i ne branite im; jer je za takve Božje kraljevstvo. 15 Zaista kažem vam: Tko ne primi Božjega kraljevstva kao dijete, ne će doći u njega.« 16 Tada ih zagrli, stavi na njih svoje ruke i blagoslovi ih.

Pustite djecu neka dolaze k Meni i ne branite im; jer je za takve Božje kraljevstvo.

Marko 10:14

FOTOGRAFIJA obične ljubaznosti u newyorškoj podzemnoj željeznici obišla je svijet. Mladić pokriven jaknom zaspao je na ramenu starijeg putnika. Kada je netko predložio da ga probude, stariji čovjek tiho je rekao: »Sigurno je imao naporan dan. Pustimo ga da spava. Svi znamo kako je to.« Ostavio je umornog putnika da gotovo sat vremana spava na njegovu ramenu, a onda je polagano i nježno ustao kako bi izašao na svojoj stanici. U međuvremenu je jedan putnik to snimio i objavio na društvenim mrežama. I fotografija je postala viješću koja se proširila poput virusa.

Ljubaznost tog čovjeka je ono za čime svi čeznemo – dobrota koja odražava Božju ljubav. Takvu blagost vidimo kod Isusa kojeg su željeli zaštititi od buke i male djece koja su mu prilazila. Umjesto da se ljuti, Isus ih je zagrlio i stavio »na njih svoje ruke i blagoslovi ih« (r. 16). U konačnici, On poziva sve nas da Mu vjerujemo kao što vjeruju djeca (r. r. 13-16).

Isus nam poručuje da smo sigurni u Njegovoj prisutnosti. Bilo da spavamo bilo da smo budni, naslonimo se na Njega. Kada smo iscrpljeni, kod Njega se možemo odmoriti.

– Mart DeHaan

Kod Boga nalazimo sigurnost i odmor.