Predivna eksplozija

22 sijecanj 2015Pročitajte: Evanđelje po Ivanu 13:31-35

31 Kad je on izašao, reče Isus: »Sad je proslavljen Sin Čovječji, i Bog je proslavljen u njemu. 32 Ako je Bog proslavljen u njemu, i Bog će njega proslaviti u sebi, i odmah će ga proslaviti. 33 Dječice, još sam malo s vama. Tražit ćete me; ali kako već rekoh Židovima: Kamo ja idem vi ne možete doći – to isto govorim sada i vama.
34 Novu vam zapovijed dajem: Ljubite jedni druge! Kao što sam ja ljubio vas, tako i vi ljubite jedni druge! 35 Po tom će svi spoznati da ste moji učenici, ako ljubite jedni druge.«

Novu vam zapovijed dajem: Ljubite jedni druge! Kao što sam Ja ljubio vas, tako i vi ljubite jedni druge!

Ivan 13:34

U knjizi Kisses from Katie (Katieni poljupci), Katie Davids piše o radosti koju je osjećala kada se preselila u Ugandu i posvojila nekoliko ugandskih djevojčica. Jednoga ju je dana jedna od kćeri pitala: »Ako dopustim Isusu da uđe u moje srce, hoće li eksplodirati?« Katie je bez razmišljanja rekla: »Ne. Kada Isus uđe u naše srce, to je duhovni događaj.«

Kada je bolje razmislila, objasnila joj je da odlučimo li život predati Isusu, u nama će eksplodirati ljubav, suosjećanje; patit ćemo s onima koji pate i radovati se s onima koji se raduju. U biti, bliskost s Isusom u nama će probuditi brigu za ljude oko nas.

Biblija nas potiče: »Radujte se s onima koji se raduju, plačite s onima koji plaču!« (Rimljanima 12:15) Naravno, to možemo zbog djelovanja Duha Svetoga u našem srcu. Kada primimo Krista, Duh Sveti se nastanjuje u nama. Apostol Pavao to opisuje ovako: »U Njemu ste i vi… opečaćeni Svetim i obećanim Duhom« (Efežanima 1:13).

Brinući se za druge – uz Božju nadnaravnu pomoć – pokazujemo svijetu da smo Njegovi učenici (pročitajte Ivan 13:35). To nas također podsjeća i na činjenicu da nas On voli. Isus nam je zapovijedio: »Ljubite jedni druge! Kao što sam Ja ljubio vas« (r. 34).

– Jennifer Benson Schuldt

Ljubav koju dajemo odraz je ljubavi koju smo primili.