Što vam odvlači pozornost

28 sijecanj 2015Pročitajte: Evanđelje po Luki 10:38-42

38 Na putu svrati u jedno selo. Neka žena, po imenu Marta, primi ga u svoju kuću. 39 Imala je sestru, po imenu Mariju. Ona sjede do Gospodinovih nogu i slušala je njegovo razlaganje. 40 A Marta je prionula na posao da ga podvori. Ona pristupi i reče: »Gospodine, zar ti ne mariš što me moja sestra ostavi samu da dvorim. Reci joj, dakle, da mi pomogne!« 41 Gospodin joj odgovori: »Marta, Marta, brineš se i skrbiš za mnoge stvari. 42 Samo je jedno potrebno. Marija je izabrala dobar dio. On joj se ne će oduzeti.«

Samo je jedno potrebno. Marija je izabrala dobar dio. On joj se ne će oduzeti.

Luka 10:42

SVAKOG se dana vozim istom autocestom na posao i s posla, i svakog dana vidim uznemiravajući broj rastresenih, neopreznih vozača. Mnogi od njih razgovaraju na mobitel ili šalju poruke. Neki čak čitaju novine, stavljaju šminku ili jedu pri brzini od 100 kilometara i više! Nepažnja može biti bezopasna. U jurećem automobilu može biti smrtonosna.

Nedovoljna pozornost i rastresenost mogu biti problem i u našem odnosu s Bogom. Zapravo, baš je to Isusa zabrinjavalo kod Marte koja je »prionula na posao da Ga podvori« (r. 40). Kada se požalila da joj njezina sestra Marija ne pomaže (očito zbog predanosti Isusu i Njegovu učenju), Isus joj je rekao: »Marta, Marta, brineš se i skrbiš za mnoge stvari. Samo je jedno potrebno. Marija je izabrala dobar dio. On joj se ne će oduzeti« (r. r. 41,42).

Martina je brižnost bila dobronamjerna. No, propuštala je priliku slušati Isusa i uživati u Njegovoj prisutnosti. On zaslužuje našu potpunu predanost i samo nam On može pomoći da otklonimo smetnje i zapreke u našem životu.

– Bill Crowder

Bože, želim srce nalik Marijinom – želim sjediti do Tvojih nogu i učiti od Tebe. Želim i srce nalik Martinom – da služim Tebi i onima koje volim.

Želite li biti potišteni, pogledajte u sebe; rastreseni, pogledajte oko sebe; mirni, pogledajte prema gore.