Snaga da preživite

07 ozujak 2015Pročitajte: Druga posl. Korinćanima 4:7-12

7 Međutim, to blago imamo u zemljanim posudama da ova silna moć bude od Boga, a ne od nas. 8 U svemu smo pritisnuti nevoljama, ali nismo skršeni; zbunjeni smo, ali ne očajavamo; 9 progone nas, ali mi nismo zapostavljeni; obaraju nas, ali mi ne padamo. 10 Uvijek nosimo Isusovo umiranje na svom tijelu da se očituje i Isusov život na našemu tijelu. 11 Doista, mi se uvijek predajemo na smrt da se i život Isusov očituje na našem smrtnome tijelu. 12 Dakle, smrt djeluje u nama, a život u vama.

U svemu smo pritisnuti nevoljama, ali nismo skršeni; zbunjeni smo, ali ne očajavamo.

2 Korinćanima 4:8

KAO dijete imao sam umjesto boksačke vreće lutku na napuhavanje. Bila je visoka kao ja, a njezino je nasmijano lice bilo okrenuto prema meni. Cilj mi je bio udariti ju tako jako da ju oborim na pod. No, ma kako ju jako udario, uvijek bi se iznova uspravila. U čemu je tajna? U lutki je bio olovni uteg koji ju je držao uspravno. Kod jedrilica se primjenjuje isto načelo. Olovo u kobilici daje joj stabilnost pa je plovidba moguća i po najjačem nevremenu.

Tako je i sa životom onih koji vjeruju u Krista. Snaga da se odupremo nevoljama nije u nama nego u Bogu koji boravi u nama. Nismo pošteđeni udaraca koje nam zadaje život, niti oluja koje neminovno ugrožavaju našu postojanost. No, s punim pouzdanjem u Njegovu moć možemo reći zajedno s Pavlom: »U svemu smo pritisnuti nevoljama, ali nismo skršeni; zbunjeni smo, ali ne očajavamo« (r. r. 8,9).

Pridružite se mnoštvu onih koji kroz duboke vode boli i patnje putuju držeći se čvrsto istine da je Božja milost dostatna i da se naša »snaga u slabosti usavršava« (12:9). To daje stabilnost našoj duši.

– Joe Stowell

Pouzdaj se, dušo, u Boga svog,

sve mu preporuči sluša stvora svog.

Malakšeš li, On će tvoj bit štit,

veća neg’ Pomoćnik neće briga bit.

Sila Božja u vama veća je od nevolja oko vas.