Lijepo je!

30 ozujak 2015Pročitajte: Evanđelje po Marku 14:3-9

3 Kad je on boravio u Betaniji u kući Šimuna Gubavca i bio za stolom, dođe žena s alabastrenom posudom punom dragocjenoga čistog nardova ulja. Ona razbi alabastrenu posudu i izli ulje na njegovu glavu. 4 Na to se neki razljutiše i rekoše jedan drugome: »Čemu to rasipanje pomasti? 5 Mogla se ta pomast prodati za više od trista denara i novac dati siromasima.« I mrmljali su na nju. 6 A Isus reče: »Ostavite je! Zašto je žalostite? Ona učini dobro djelo na meni. 7 Jer siromaha imate svagda među sobom i možete im dobro činiti kad god hoćete; a mene nemate svagda. 8 Ona je učinila što je mogla; ona pomaza unaprijed moje tijelo za ukop. 9 Zaista kažem vam: Svuda po svemu svijetu, gdje se bude propovijedalo evanđelje, kazat će se, njoj na spomen, što je ona učinila.«

A Isus reče: »Ostavite je! Zašto je žalostite? Ona učini dobro djelo na meni.

Marko 14:6

NA povratku sa službenog puta Terry je želio kupiti darove svojoj djeci. Djelatnik u trgovini u zračnoj luci pokazao mu je nekoliko skupih igračaka. »Nemam toliko novca«, rekao je Terry. Trgovac mu je želio nametnuti osjećaj krivnje, da nedovoljno voli svoju djecu. Ali on je znao da će njegova djeca biti sretna ma što im donio jer znaju da daje od srca. I imao je pravo – svidjeli su im se darovi koje im je donio.

Za vrijeme Isusova zadnjeg posjeta Betaniji Marija Mu je željela pokazati koliko Ga voli (r. r. 3-9). Došla je »s alabastrenom posudom punom dragocjenoga čistog nardova ulja« i izlila ga na Isusovu glavu (r. 3). Učenici su ljutito pitali: »Čemu ova rasipnost?« (Matej 26:8) No, Isus im je rekao da ju ne žaloste jer je ona za Njega učinila nešto lijepo. Uživao je u njezinu daru jer je došao iz srca. Pa i to što Ga je pomazala za ukop bilo je o lijepo!

Što biste željeli darovati Isusu kao znak ljubavi? Svoje vrijeme, sposobnosti, novac? Nije bitno je li to skupo ili nije, razumiju li to drugi ili kritiziraju. Što god Mu darovali iz ljubavi, Njemu je lijepo.

– Anne Cetas

Daj svoje najbolje Kristu, središte srca Mu daj.

Stupi u Njegovu službu, dostojan tog’ je znaj.

Daj Mu i dat će se tebi, jer Bog svoga Sina da.

Od srca Gospod te ljubi, svoje najbolje Mu daj!

Zdravo srce kuca za Isusa.