Započnite ovdje!

06 lipanj 2015Pročitajte: Djela apostolska 9:1-9

1 Još je uvijek gorio Savao prijetnjama i umorstvom protiv Gospodinovih učenika. On pristupi k velikomu svećeniku 2 i zamoli od njega poslanice na sinagoge u Damasku. Ako tamo nađe pristaše ovog Puta, da ih, muškarce i žene, dovede svezane u Jeruzalem. 3 Kad je na svojemu putu došao u blizinu Damaska, odjednom ga obasja svjetlost s neba. 4 On pade na zemlju, začu glas gdje mu govori: »Savle, Savle, zašto me progoniš?« 5 On reče: »Tko si ti, Gospodine?« A on će: »Ja sam Isus koga ti progoniš. 6 Ustani i uđi u grad! Ondje će ti se kazati što trebaš činiti.« 7 A ljudi što su putovali s njim stajali su začuđeni jer su, doduše, razabirali zvuk glasa, ali nisu vidjeli nikoga. 8 Savao ustade sa zemlje, i otvorenim svojim očima ništa nije vidio. Tada ga uzeše za ruke i uvedoše u Damask. 9 Nije vidio tri dana, a nije jeo niti pio.

Ustani i uđi u grad! Ondje će ti se kazati što trebaš činiti.

Djela ap. 9:6

TROJICA američkih časnika stisnula su se u udubljenju nastalom eksplozijom granate na plaži Utah u francuskoj pokrajini Normandiji. Bilo im je jasno da ih je struja odnijela na pogrešni dio plaže i morali su donijeti važnu odluku. I donijeli su ju: »Započet ćemo bitku s ovoga mjesta.«

I Savao se našao u teškom položaju. Morao je odlučiti što učiniti nakon susreta s Isusom na putu za Damask (r. r. 1-20). U jednom su se trenutku mjesto i smjer njegova života pokazali pogrešnima, i njegov se život činio potpunim promašajem. Krenuti dalje bit će teško i možda će iziskivati dodatni trud. Možda će se morati suočiti i s kršćanskim obiteljima čije je živote uništio. No, poslušao je Isusove riječi: »Ustani i uđi u grad! Ondje će ti se kazati što trebaš činiti« (r. 6).

Često se nađemo na neočekivanim mjestima, mjestima na kojima nismo planirali, niti željeli biti. Možda grcamo u dugovima, bolesni smo ili trpimo posljedice grijeha. Bilo da nas Isus danas zatekne u zatvoru, ili nas nađe slomljene, ili zaokupljene vlastitom sebičnošću, Pismo nam poručuje da slijedimo Pavlov primjer. Zaboravimo ono što je za nama i posegnimo za onime što je pred nama (pročitajte Filipljanima 3:13,14). Prošlost nije zapreka da s Kristom krenemo naprijed.

– Randy Kilgore

Još nije prekasno za novi početak.