Nemojte malaksati

12 lipanj 2015Pročitajte: Poslanica Galaćanima 6:1-10

1 Braćo, ako i upadne čovjek u kakav prekršaj, vi duhovni ispravljajte ga u duhu blagosti; a pazi na sebe da i ti ne podlegneš kušnji! 2 Nosite bremena jedni drugih, i tako ćete ispuniti Kristov zakon! 3 Jer ako tko misli da je nešto, a nije ništa, vara samog sebe. 4 A svaki neka ispita svoje djelo, i tada će on samo u sebi imati razlog za ponosom, a ne u drugome, 5 jer će svaki svoje breme nositi. 6 Onaj koji prima pouku o Riječi, neka dijeli od svojih dobara onome koji ga uči! 7 Ne varajte se: Bog se ne da izrugivati; jer što čovjek posije, ono će i požeti. 8 Tko sije u svoje tijelo, od tijela će požeti propast; a koji sije u duh, od duha će požeti vječni život. 9 Neka nam ne dosadi činiti dobro, jer ćemo u svoje vrijeme požeti, ako ne malakšemo. 10 Zato dakle, dok imamo vremena, činimo dobro svima, a osobito onima koji su s nama u istoj vjerničkoj obitelji!

Neka nam ne dosadi činiti dobro, jer ćemo u svoje vrijeme požeti, ako ne malakšemo.

Galaćanima 6:9

KUHANJE može postati zamoran posao kada to radim tri puta na dan, tjedan za tjednom, godinu za godinom. Umorna sam od ljuštenja, rezanja, usitnjavanja, miješanja i zatim čekanja da se to ispeče, isprži ili skuha. Ali jedenje nikada nije zamorno! Zapravo je to nešto u čemu zaista uživamo, iako i to ponavljamo iz dana u dan.

Pavao je upotrijebio prispodobu o sjetvi i žetvi jer je znao da činiti dobro može biti zamorno (r. r. 7-10). Ondje piše: »Neka nam ne dosadi činiti dobro, jer ćemo u svoje vrijeme požeti, ako ne malakšemo« (r. 9). Teško je voljeti svoje neprijatelje, odgajati svoju djecu ili se moliti bez prestanka. Naprotiv, žeti dobro koje smo posijali nije zamorno! Koje li radosti kada doživimo da ljubav pobijedi neslogu, ili dijete odluči slijediti Božji put, ili nam molitva bude uslišana.

I dok kuhanje može trajati satima, moja obitelj pojede ručak za 20 minuta, pa čak i manje. No žetva o kojoj govori Pavao trajati će vječno. Zato dok imamo priliku, činimo dobro i čekajmo blagoslov koji će nam Bog dati u svoje vrijeme. Nemojte malaksati. Nastavite slijediti Božji put. Sjetite se da nam je radost zajamčena ne samo ovdje nego i za vječnost.

– Keila Ochoa

Ravnaj ruku mojih rad da Ti pravo služe sad.

Nogama daj brzi hod da Te slijede kud ćeš god.

Nastavite utrku pogleda uprta u vječnost.