Nemojte prestati učiti

14 lipanj 2015Pročitajte: Druga poslanica Timoteju 3:10-17

10 A ti si se ugledao u moj nauk, življenje, namjeru, vjeru, strpljivost, ljubav, postojanost, 11 progonstva, stradanja koja sam doživio u Antiohiji, u Ikoniju, u Listri. Kakva sam progonstva podnio, i od sviju me izbavio Gospodin! 12 A i svi koji hoće pobožno živjeti u Isusu Kristu trpjet će progonstvo. 13 Zli ljudi i varalice napredovat će na gore, varajući druge i sebe. 14 Ali ti stoj u onome što si naučio i o čemu si se uvjerio, znajući od kojih si naučio, 15 jer od djetinjstva znaš Sveta pisma koja te mogu učiniti mudrim na spasenje po vjeri, koja je u Kristu Isusu. 16 Sve je Pismo Bogom nadahnuto i korisno za poučavanje, za uvjeravanje, za popravljanje, za odgajanje u pravdi, 17 da Božji čovjek bude savršen, spreman za svako dobro djelo.

Ali ti stoj u onome što si naučio i o čemu si se uvjerio…, jer od djetinjstva znaš Sveta pisma koja te mogu učiniti mudrim na spasenje po vjeri, koja je u Kristu Isusu.

2 Timoteju 3:14,15

SHERYL je nezasitna čitateljica. Kada drugi gledaju televiziju ili igraju video igrice, ona je zadubljena u stranice knjige.

Veliki dio toga žara potječe iz njezina djetinjstva. S obitelji je često posjećivala ujaka i ujnu svoje mame koji su imali knjižaru. Tamo bi Sheryl sjedila u krilu ujaka Eda koji bi joj čitao knjigu ili bi joj govorio o čarobnom svijetu i ljepoti knjiga.

Prije mnogo stoljeća mladić imenom Timotej također je krenuo putem učenja. U Pavlovu zadnjem zabilježenom pismu čitamo da se Timotej susreo sa Svetim pismom zahvaljujući svojoj baki i mami (pročitajte 1 Timoteju 1:5). Zatim Pavao potiče Timoteja da ostane na tome što je naučio. »… jer od djetinjstva znaš Sveta pisma« (2 Timoteju 3:15).

Za vjernika bi naučiti više o duhovnom životu uvijek trebao biti užitak, a to je i način da duhovno rastemo. Čitanje i proučavanje velik je dio toga. Ali trebamo i one koji će nas ohrabriti i podučiti.

Tko je vama pomogao da rastete u vjeri? A kome zauzvrat vi možete pomoći? To je način da Bogu pokažemo koliko nam znači i ojačamo zajedništvo s Njime.

– Dennis Fisher

Svhra čitanja Biblije nije da nas informira nego transformira.