Vrijeme osamljenosti

05 sijecanj 2015Pročitajte: Druga poslanica Timoteju 4:9-18

9 Požuri se da dođeš brzo k meni! 10 Dema me ostavi iz ljubavi prema sadašnjemu svijetu i ode u Solun, Krescencije u Galaciju, Tit u Dalmaciju. 11 Luka je sam kod mene. Marka uzmi i dovedi sa sobom, jer mi je koristan za služenje. 12 Tihika sam poslao u Efez. 13 Kad dođeš, donesi mi kabanicu koju sam ostavio u Troadi kod Karpa, i knjige, a osobito pergamente!
14 Aleksandar, kovač, mnogo mi je zla nanio; platit će mu Gospodin po njegovim djelima. 15 Čuvaj se i ti njega, jer se je vrlo suprotstavljao našim riječima.
16 Za prve moje obrane nije mi nitko pomogao, nego su me svi ostavili; neka im se to ne uračuna! 17 Ali je Gospodin bio uza me i ojačao me da se po meni razglasi posvuda evanđeoska poruka i da je čuju svi narodi. On me izbavio iz lavljih ralja. 18 A Gospodin će me izbaviti od svakoga zla djela, i spasit će me za svoje nebesko kraljevstvo. Njemu slava u vijeke vjekova! Amen.

Ne prestajem zahvaljivati za vas i spominjati se vas u svojim molitvama.

Efežanima 1:16

USRED hrpe božićne pošte otkrio sam blago – ručno izrađenu čestitku na recikliranom papiru. Jednostavni potezi vodenim bojama oživjeli su zimski pejzaž zimzelenim drvećem. U sredini na dnu uokvirena vjenčićem božjakovine s crvenim bobicama bila je rukom napisana poruka: Mir s tobom!

Umjetnik je bio zatvorenik i moj prijatelj. I dok sam se divio njegovu djelu, shvatio sam da mu nisam pisao dvije godine!

Davno prije jedan je drugi zatvorenik bio zaboravljen u tamnici. »Luka je sam kod mene«, napisao je apostol Pavao Timoteju i »nije mi nitko pomogao, nego su me svi ostavili« (2 Timoteju 4:11,16). No čak i u zatvoru Pavao nije klonuo duhom. Napisao je: »Ali je Gospodin bio uza me i ojačao me je (r. 17). Nema sumnje da je Pavao osjetio gorčinu napuštenosti.

Na poleđini te predivne božićne čestitke moj je prijatelj napisao: »Neka mir i radost i nada i ljubav koju nam donosi Isusovo rođenje budu s tobom i tvojima.« U potpisu je pisalo: »Tvoj brat u Kristu.« Stavio sam čestitku na zid kao podsjetnik da se molim za njega. Zatim sam mu napisao pismo.

Tijekom ove nadolazeće godine nastojte posegnuti u osamljenost svoje braće i svojih sestara.

– Tim Gustafson

Budite prijatelj i ohrabrite osamljene.