Dragocjeni ste

11 sijecanj 2016Pročitajte: Poslanica Rimljanima 5:6-11

6 Jer Krist, dok smo još bili slabi, umre u pravo vrijeme za bezbožnike. 7 Jer jedva tko umre za pravednika; za dobroga možda bi se tko usudio umrijeti. 8 A Bog pokazuje svoju ljubav prema nama tako što Krist, kad smo bili još grješnici, umre za nas. 9 Mnogo ćemo dakle više biti po njemu spašeni od gnjeva, kad smo sad opravdani njegovom krvlju. 10 Ako smo doista pomireni s Bogom, smrću njegova Sina, dok smo još bili neprijatelji, mnogo ćemo se više kao pomireni spasiti po njegovu životu. 11 A ne samo to, nego se hvalimo u Bogu po svojemu Gospodinu Isusu Kristu, po kojemu sad primismo pomirenje.

Jer ste kupljeni otkupninom. Stoga proslavite Boga u svome tijelu!

1 Korinćanima 6:20

NAKON smrti moje punice, u ladici njezine komode moja supruga i ja otkrili smo pregršt kovanica na kojim je bila utisnuta glava Indijanca. Nije bila skupljač starog novca, ali je živjela u vrijeme kada je taj novac bio u upotrebi. Tako je sačuvala nekoliko kovanica. Neke su u savršenom stanju; druge nisu. Toliko su izlizane i potamnjele da se jedva vidi što je na njima utisnuto. S druge strane kovanice piše »jedan cent«. Iako ovih dana cent malo vrijedi, svojedobno ste njime mogli kupiti novine. Kolekcionari ih i danas smatraju vrijednima, čak i one istrošene i oštećene.

Možda se osjećate izlizano, istrošeno, staro i izvan upotrebe. Usprkos tomu, Bog u vama nalazi nešto vrijedno. Tvorac svemira želi vas – ne zbog vašeg uma, vašeg tijela, vaše odjeće, vaših postignuća, vašeg razuma ili vaše osobnosti, nego zato što ste to vi! Ići će kaliko god daleko trebalo i platit će otkupninu za vas (r. 20).

Zapravo, On je to već učinio. Sišao je s neba na zemlju i otkupio vas svojom krvlju (Rimljanima 5:6,8-9). Eto koliko ste mu vrijedni. Dragocjeni ste u Njegovim očima i On vas voli.

– David Roper

Zar proli Isus svoju krv, umrije li za mene?

Ah, da l’ On za me koj’ sam kriv

tam’ na križu umrije?

Kristova smrt je mjera Božje ljubavi prema vama.