Što je u banci?

15 sijecan 2016Pročitajte: Poslanica Efežanima 2:4-7

4 Ali Bog koji je bogat u milosrđu, zbog velike svoje ljubavi kojom nas je zavolio, 5 oživje s Kristom nas koji smo bili mrtvi zbog grijeha – milošću ste spašeni. 6 S njime nas uskrisi i posadi na nebesima u Kristu Isusu, 7 da pokaže u budućim vjekovima preveliko bogatstvo svoje milosti, dobrotom prema nama u Kristu Isusu.

Pristupajmo dakle s pouzdanjem k prijestolju milosti, da postignemo milosrđe i nađemo milost kad nam ustreba pomoć!

Hebrejima 4:16

U zimi 2009. jedan je putnički zrakoplov prinudno sletio na rijeku Hudson u New Yorku. Pilota, kapetana Chesleyja Sullenbergera, koji je uspio spustiti zrakoplov bez ljudskih žrtava, pitali su kako se osjećao kada je morao donijeti sudbonosnu odluku. »Jedan način gledanja na to«, rekao je, »može biti da sam 42 godine redovito stavljao male pologe u banku iskustva, obrazovanja i vježbanja. I toga dana sam imao dovoljno da mogu podići veliki polog.«

Većina nas će se kad-tad suočiti s krizom. Možda će to biti gubitak posla ili loši liječnički nalazi, možda gubitak člana obitelji ili prijatelja. I upravo ćemo u tim trenucima morati duboko zahvatiti u ono što smo godinama pohranjivali u svoju duhovnu banku. I što ćemo tamo zateći? Ako smo imali prisan odnos s Bogom, redovito smo stavljali »pologe« u banku vjere. Iskusili smo Njegovu milost (pročitajte 2 Korinćanima 8:9; Efežanima 2:4-7). Naučili smo pouzdavati se u obećanje da je Bog pravedan i vjeran (pročitajte Ponovljeni zak 32:4; 2 Solunjanima 3:3).

Božja ljubav i milost dostupne su kada Njegova djeca moraju »podići ušteđevinu« (pročitajte Psalam 9:10; Hebrejima 4:16).

– Cindy Hess Kasper

Sjećanje na Božju vjernost u prošlosti jača nas za budućnost.