Slavite Boga!

24 sijecanj 2016Pročitajte: Evanđelje po Ivanu 15:1-5

1 Ja sam pravi čokot, i Otac je moj vinogradar. 2 Svaku lozu na meni koja ne rađa, on odsiječe, i svaku koja donosi rod, čisti da donosi više roda. 3 Vi ste već čisti zbog riječi koju sam vam govorio. 4 Ostanite u meni, i ja u vama! Kao što loza ne može roditi roda sama od sebe, ako ne ostane na čokotu, tako i vi, ako ne ostanete u meni. 5 Ja sam čokot, vi loze. Tko ostaje u meni, i ja u njemu, on rodi mnogi rod, jer bez mene ne možete ništa učiniti.

Tko ostaje u Meni, i Ja u njemu, on rodi mnogi rod.

Ivan 15:5

BOGOSLUŽJE je još trajalo. U crkvi smo imali i posjetitelje. Govornik je bio usred propovijedi kada sam opazio da jedna posjetiteljica izlazi. Bio sam zabrinut i znatiželjan pa sam izišao želeći s njom razgovarati.

»Odlazite tako brzo?« pitao sam prilazeći joj. »Mogu li vam nekako pomoći?« Bila je iskrena i izravna. »Da,« rekla je, »moj je problem propovijed! Ne slažem se s onime što propovjednik govori.« A govorio je o tome da bez obzira na to što postigli u životu, zasluga i slava pripadaju Bogu. »U najmanju ruku«, uzdahnula je žena, »zaslužujem barem malo priznanja za svoja postignuća!«

Objasnio sam joj smisao propovjednikove poruke. Ljudi zaslužuju priznanje i pohvalu za to što rade. No, naši darovi i sposobnosti dolaze od Boga i zato Njemu pripada slava. Čak je i Isus, Božji Sin, priznao: »Sin ne može ništa činiti sam od sebe, nego što vidi da čini Otac« (Ivan 5:19). Svojim je sljedbenicima rekao: »… bez Mene ne možete ništa učiniti« (15:5).

Mi priznajemo Gospodina kao Onoga koji nam pomaže postići sve.

– Lawrence Darmani

O, Isuse, vrijedan si Tebe uvijek slaviti,

dati čast i uvijek slaviti! Boljeg nema od Tebe,

tom se duša raduje, tom se moja duša raduje.

Božja djeca provode Njegovu volju Njemu na slavu.