Zoološki vrt njezina oca

29 sijecanj 2016Pročitajte: Prva knjiga o Kraljevima 4:29-34

????????

 

Pravednik se brine za ono što treba njegova životinja, a u bezbožnika je srce bez osjećaja.

Izreke 12:10

JUNE Williams je imala samo 4 godine kada je njezin otac kupio 7 jutara zemlje i napravio zoološki vrt bez rešetaka i kaveza. Sjeća se kako je bio domišljat trudeći se da se životinje osjećaju slobodnima u zatočeništvu.

Danas je Chester Zoo jedno od najpopularnijih mjesta u Velikoj Britaniji na kojem možete vidjeti divlje životinje. Dom za 11.000 životinja, na 110 jutara zemlje, zoološki je vrt koji odražava brigu njezina oca za dobrobit i zaštitu životinja.

Salomon je pokazivao isti interes za sve životinje, velike i male. Da bi mogao proučavati divlje životinje Srednjega Istoka, uvezao je majmune i paune (pročitajte 1 Kraljevima 10:22). No jedna od njegovih izreka pokazuje da je Salomonovo poznavanje i interes za prirodu premašivao intelektualnu znatiželju. Dok je govorio o duhovnom značenju naše brige o životinjama, pokazao je djelić ljubavi našega Stvoritelja: »Pravednik se brine za ono što treba njegova životinja, a u bazbožnika je srce bez osjećaja« (Izreke 12:10).

Bogomdanom mudrošću Salomon je shvatio da se naš odnos prema Stvoritelju ne vidi samo iz toga kako postupamo s ljudima nego i koliko brige posvećujemo stvorenjima o kojima se brinemo.

– Mart DeHaan

Bog je stvarni Vlasnik sviju nas.