Tvornica tuge

07 veljaca 2016Pročitajte: Otkrivenje 22:1-5

1 I pokaza mi rijeku žive vode, bistru kao kristal, koja je izlazila od Božjega i Jaganjčeva prijestolja. 2 Nasred gradskog trga i s obje strane rijeke stablo života koje rađa dvanaest puta, dajući svakoga mjeseca svoj plod. Lišće stabla lijek je narodima. 3 Više ne će biti nikakva prokletstva. Božje i Jaganjčevo prijestolje bit će u gradu, i sluge Božje klanjat će se Bogu. 4 Gledat će njegovo lice, i njegovo ime bit će im na čelima. 5 I noći više ne će biti, i ne će trebati svjetla svjetiljke, ni sunčanoga svjetla, jer će ih obasjavati Gospodin Bog, i kraljevat će u vijeke vjekova.

Više ne će biti nikakva prokletstva.

Otkrivenje 22:3

CIJELOG sam života strastveni navijač Cleveland Brownsa i dobro znam što znači biti razočaran. Usprkos tome što su jedna od četiri momčadi koje nikada nisu igrale na državnom prvenstvu, Brownsi imaju odane navijače koji ih iz godine u godinu podržavaju. Budući da obično ostanu razočarani, mnogi od njih svoje nogometno igralište nazivaju ‘tvornica tuge’.

I slomljeni svijet u kome živimo može biti ‘tvornica tuge’, beskonačni izvor žalosti i razočaranja, bilo zbog vlastitih odabira bilo zbog stvari koje su izvan naše kontrole.

Usprkos tome, Kristovi sljedbenici imaju nadu – ne samo u budućem životu nego i u ovom danu. Isus je rekao: »Ovo sam vam govorio da u Meni imate mir. U svijetu imate tjeskobu; ali se ufajte: Ja nadvladah svijet« (Ivan 16:33). Obratite pozornost na to da, ne umanjujući nedaće i tugu s kojima ćemo se suočiti, Krist nas tješi i obećaje mir, radost i konačnu pobjedu.

U Kristu nam je obećan mir i to je više nego dovoljno da nam pomogne u svim životnim okolnostima.

– Bill Crowder

Sad živim u Kristu, to blažen je čas,

Riječ Njegova vodi me svud;

u Njem imam mir i od muka svih spas.

Moja duša je sretna već tu.

Naša se nada i mir nalaze u Kristu.