Ugasite semafor za rezultat

11 veljaca 2016Pročitajte: Poslanica Efežanima 4:25-32

25 Zato odbacite laž i govorite istinu svaki sa svojim bližnjim, jer smo udovi jedan drugome! 26 Ljutite se, ali ne griješite. Sunce neka ne zađe nad vašom srdžbom! 27 Niti dajte mjesta đavlu! 28 Tko je krao, više neka ne krade, nego neka se radije trudi radeći svojim rukama da ima što davati potrebnome! 29 Nikakva pogubna riječ neka ne izlazi iz vaših usta, nego samo dobra, na izgradnju, prema potrebi, da pospješuje milost onima koji slušaju! 30 Nemojte žalostiti Duha Svetoga Božjega kojim ste opečaćeni za Dan otkupljenja. 31 Svaka gorčina, i gnjev i ljutina, i vika i vrijeđanje neka nestanu među vama sa svakom vrstom pakosti! 32 Budite jedni prema drugima plemeniti, milosrdni, praštajući jedni drugima kao što je i Bog u Kristu oprostio vama!

Budite… milosrdni, praštajući jedni drugima kao što je i Bog u Kristu oprostio vama!

Efežanima 4:32

NA vjenčanju svojega sina moj je prijatelj Bob održao zdravicu mladencima. Spomenuo je i anegdotu o nogometnom treneru iz obližnjega grada koji je, kada bi njegova momčad izgubila utakmicu, cijeloga tjedna ostavio uključen semafor koji pokazuje rezultat da ih podsjeti na neuspjeh. Iako je to možda dobra nogometna strategija, Bob im je rekao da je to loša strategija u braku. Kada vas bračni drug razljuti ili iznevjeri, nemojte se na to usredotočiti. Ugasite semafor.

Odličan savjet! Sveto pismo je puno zapovijedi da volimo jedni druge i zanemarimo pogreške. Podsjeća nas da ljubav »ne misli o zlu« (1 Korinćanima 13:5) i da moramo biti spremni oprostiti jedni drugima kao što je i Bog u Kristu oprostio nama! (Efežanima 4:32) Duboko sam zahvalan što Bog gasi semafor koji bilježi kada pogriješim. On ne samo da oprašta kada se kajemo nego: »Koliko je istok daleko od zapada, toliko udaljuje od nas naše grijehe« (Psalam 103:12).

Kada je riječ o Bogu, oproštenje znači da On naš grijeh ne vidi i ne razmišlja o njemu. Zamolimo Ga da nam pomogne opraštanje proširiti na one oko nas.

– Joe Stowell

Opraštajte kao što je Bog oprostio vama. Nemojte bilježiti rezultat.