Otvarajte vrata

17 veljaca 2016Pročitajte: Evanđelje po Mateju 28:16-20

16 Jedanaestorica učenika otiđoše u Galileju na goru, kamo ih je Isus bio uputio. 17 Kad ga vidješe, pokloniše mu se. A neki posumnjaše. 18 Tada pristupi Isus k njima i reče im: »Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji. 19 Zato idite i počnite činiti mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga, 20 učeći ih da drže sve što sam vam zapovjedio. Evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta.«

Zato idite i počnite činiti Mojim učenicima sve narode.

Matej 28:19

CHARLIE Sifford je važno ime u američkom sportu. Postao je prvi afroamerički profesionalni igrač golfa, sporta koji je do 1961. bio rezerviran »samo za bijelce«. Podnoseći rasnu nepravdu i zlostavljanje, Sifford se izborio za mjesto među najboljima, pobjedivši na dva turnira, a 2004. je kao prvi Afroamerikanac primljen u Kuću slavnih igrača golfa. Charlie Sifford otvorio je vrata profesionalnoga golfa igračima svih naroda i rasa.

Otvaranje vrata je i temelj naviještanja Evanđelja. Isus je rekao: »Zato idite i počnite činiti Mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga, učeći ih da drže sve što sam vam zapovijedio. Evo, Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta« (r. r. 19,20).

Riječ ‘narod’ (r. 19) dolazi od grčke riječi ethnos, što je također korijen riječi ‘etnički’. Drugim riječima: »Učinite mojim učenicima pripadnike svih naroda i rasa.« Isusovo djelo na križu svima je otvorilo put k Ocu.

Sada mi imao prednost brinuti se za druge kao što se Bog pobrinuo za nas. Možemo otvoriti vrata nekome tko niti ne sanja da je dobrodošao u kuću i obitelj Božju.

– Bill Crowder

Kako me ljupko Gospod prima,

kako me želi spasiti On!

Ljubav me Božja obuzima,

privlači k sebi u svoj dom.

Isus je otvorio vrata spasenja svima koji će uzvjerovati.