Molim vas, uđite

09 ozujak 2016Pročitajte: Poslanica Hebrejima 10:19-25

19 Imamo dakle, braćo, osiguran ulazak u svetište krvlju Isusa 20 koji nam je otvorio put novi i živi zavjesom, to jest svojim tijelom. 21 Imamo i velikoga svećenika nad Božjom kućom. 22 Zato pristupajmo istinitim srcem u punini vjere, srca očišćenog od ljage na savjesti, i tijela opranog čistom vodom!* 23 Čvrsto držimo nadu, jer je vjeran onaj koji je obećao, 24 i pazimo jedni na druge u poticanju na ljubav i dobra djela. 25 Ne propuštajmo svoj sastanak, kao što neki imaju običaj, nego bodrimo jedni druge tim više što vidite da se približava Dan.

Zato pristupajmo (Bogu) istinitim srcem u punini vjere!

Hebrejima 10:22

JANNYINA kuća nalazi se u maloj sporednoj ulici kojom često idu oni koji žure na posao ili se vraćaju s posla kako bi izbjegli glavnu prometnicu i semafore. Prije nekoliko tjedana došli su radnici kako bi popravili jako oštećeni površinski dio ceste. Sa sobom su donijeli zapreke i prometni znak na kojemu je pisalo Zabranjen promet. »U početku sam bila jako zabrinuta«, rekla je Janny. »Mislila sam da neću nikuda moći automobilom tako dugo dok radovi ne budu gotovi. No kada sam otišla izbliza pogledati znak, vidjela sam da piše: ‘Zabranjen promet: osim za vozila gradilišta i stanara’. Za mene nema obilazaka ili prepreka. Imala sam pravo pristupa. Mogla sam ulaziti i izlaziti kad god sam htjela zato što živim ovdje. Osjećala sam se vrlo posebnom!«

U Starome zavjetu pristup Bogu u Svetištu i Hramu bio je vrlo ograničen. Samo je Veliki svećenik smio proći kroz zavjesu i prinijeti žrtvu u Svetinji nad svetinjama, i to samo jedanput godišnje (pročitajte Hebrejima 9:25,26). Ali u trenutku Isusove smrti se »hramska zavjesa razdere na dvoje: odozgo do dolje« (Marko 15:38) pokazujući time da više nema zapreke između čovjeka i Boga.

Zbog Kristove žrtve za nas, svi oni koji Ga vole i slijede mogu doći u Njegovu prisutnost u svako doba. On nam je dao pravo pristupa.

Marion Stroud

Pristup Božjem prijestolju uvijek je moguć.