Bog vas voli

16 ozujak 2016Pročitajte: Evanđelje po Mateju 6:25-34

25 Zato vam kažem: Ne budite tjeskobno zabrinuti za svoj život: što ćete jesti i što ćete piti; ni za svoje tijelo, u što ćete se obući. Nije li život vrjedniji od hrane i nije li tijelo vrjednije od odijela? 26 Pogledajte ptice nebeske! One ne siju, ne žanju, ne sabiru u žitnice, a vaš ih nebeski Otac hrani. Niste li vi vrjedniji od njih? 27 Tko si od vas može svojim brigama produljiti život za samo jedan sat? 28 I što ste tako tjeskobno zabrinuti za odijelo? Pogledajte ljiljane u polju! Kako rastu! Ne rade i ne predu. 29 Ipak vam kažem: Ni Salomon u svemu svojemu sjaju nije bio tako odjeven kao jedan jedini od njih. 30 I kad Bog travu, što danas stoji na polju, a sutra se baca u peć, tako odijeva, koliko više će vas, malovjerni! 31 Ne budite dakle tjeskobno zabrinuti i ne pitajte: Što ćemo jesti, što ćemo piti, čim ćemo se odjenuti? 32 Za sve se to brinu neznabošci. A vaš nebeski Otac zna da vam sve to treba. 33 Tražite najprije Božje kraljevstvo i njegovu pravdu, i sve će vam se to dodati. 34 Ne budite dakle tjeskobno zabrinuti za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji dan pobrinuti sam za se. Svaki dan ima dosta svojega vlastitog zla.

Pogledajte ptice nebeske… vaš ih nebeski Otac hrani. Niste li vi vrjedniji od njih?

Matej 6:26

PRIJE mnogo godina imao sam u Bostonu ured s pogledom na groblje Granary na kojem počivaju mnogi američki velikani. Tamo možete pronaći nadgrobni spomenik Johna Hancocka i Samuela Adamsa, dvojice potpisnika Povelje o neovisnosti, a samo nekoliko koraka iznad toga je spomenik domoljubu Paulu Reveresu.

No nitko zapravo ne zna gdje je svatko od njih pokopan jer su ploče premještane mnogo puta – nekada da bi groblje izgledalo ljepše ili da bi između ploča lakše prolazila kosilica za travu. Iako groblje ima otprilike 2300 nadgrobnih ploča, ondje je pokopano oko 5000 ljudi! Čini se da ni u smrti nisu svi jednaki.

Ima trenutaka kada se osjećamo neznanima i nevidljivima, kao ti stanovnici Granaryja čiji grobovi nisu obilježeni. Kada smo osamljeni, čini nam se da nas drugi ne vide, možda čak ni Bog. Ali podsjetimo se da, iako možda osjećamo da nas je naš Stvoritelj zaboravio, On to nije učinio. Bog ne samo da nas je načinio na svoju sliku (pročitajte Postanak 1:26,27) nego mu je svatko od nas toliko dragocjen da je poslao svoga Sina da nas spasi (pročitajte Ivan 3:16). Čak i u najtežim trenucima možemo naći spokoj znajući da nismo sami. Naš je nebeski Otac uvijek s nama.

Randy Kilgore

Dragocjeni smo i bitni jer nas Bog voli.