Prestanite ignorirati

19 ozujak 2016Pročitajte: Poslanica Filipljanima 1:27-30

27 Samo živite dostojno Kristova evanđelja pa da – bilo prisutan gledajući bilo odsutan slušajući – ustanovim kako stojite u jednome duhu i da se jednodušno zajedno borite za evanđeosku vjeru. 28 Ni u čem da se ne plašite protivnikâ, jer je to za njih znak propasti, a za vas spasenja, i to od Boga. 29 Vama je dano ne samo da u Krista vjerujete nego da i trpite za njega. 30 Vi i ja uključeni smo u istu borbu: jednom ste vidjeli kako se borim, a sada čujete da sam još uvijek u borbi.

Gospodnje su naredbe čiste, prosvjetljuju oči.

Psalam 19:9

NE znam kako su me ti ljudi pronašli, ali svakoga dana među pristiglom poštom nalazim letke kojima me pozivaju da dođem na njihova okupljanja da bi mi pokazali prednosti odlaska u mirovinu. Počelo je prije nekoliko godina kada sam dobio prve pozivnice da se pridružim organizaciji koja se brine o umirovljenicima. No svrha je svega toga upozorenje: »Stariš. Pripremi se!«

Do sada sam ih uspijevao ignorirati, ali uskoro ću morati popustiti i otići na jedan od njihovih sastanaka. Stvarno bih trebao poslušati njihove prijedloge.

Ponekad nalazimo slične opomene u mudrosti Svetoga pisma. Znamo da je istina to što piše o nama, ali nismo spremni poslušati. Možda je to redak iz Poslanice Rimljanima u kome piše: »Zato ne sudimo više jedni drugima« (14:13) ili upozorenje iz Druge poslanice Korinćanima: »A ovo velim: tko obilno sije, obilno će i žeti« (9:6). Ili je riječ o opomeni iz 1. poglavlja Poslanice Filipljanima da »stojite u jednome duhu i da se jednodušno zajedno borite za evanđeosku vjeru. Ni u čemu se ne plašite« (r. r. 27,28).

Dok čitamo Božju riječ, nalazimo važne opomene. Shvatimo to ozbiljno kao znak ljubavi Boga koji zna što Njemu donosi slavu, a i što je najbolje za nas.

Dave Branon

Svetost je Krist u nama koji ispunjava volju i zapovijedi Oca.