Najbolje tek dolazi

22 ozujak 2016Pročitajte: Poslanica Kološanima 3:1-11

1 Ako dakle uskrsnuste s Kristom, tražite ono što je gore, gdje Krist sjedi s desne strane Bogu! 2 Težite za onim što je gore, a ne što je na zemlji! 3 Jer umrijeste, i vaš je život sakriven s Kristom u Bogu. 4 Kad se pojavi Krist, naš život, onda ćete se i vi s njim pojaviti u slavi. 5 Mrtvite dakle svoje udove koji su zemaljski usmjereni: bludnost, nečistoću, požudu, zlu želju i lakomost koja je idolopoklonstvo. 6 Zbog tih mana dolazi Božji gnjev na neposlušne sinove. 7 Po njima ste i vi nekoć živjeli, dok ste se ravnali prema njima. 8 A sad se oslobodite svega toga: van iz vaših usta srdžba, ljutnja, zloća, uvreda i sramotne riječi! 9 Ne lažite jedni drugima! Svucite staroga čovjeka s njegovim djelima, 10 i obucite novoga koji se obnavlja za spoznaju po slici onoga koji ga je stvorio. 11 Više nema Grka ni Židova, obrezanja ni neobrezanja, barbara ni Skita, roba ni slobodnjaka, nego sve i u svima Krist.

Težite za onim što je gore, a ne što je na zemlji!

Kološanima 3:2

U našoj obitelji ožujak znači više nego kraj zime. On znači početak »Ožujskog ludila«, fakultetskog prvenstva u košarci. Kao gorljivi navijači gledamo utakmice i zdušno navijamo za svoju momčad. Upalimo li televizor dovoljno rano, imamo priliku čuti reportere kako govore o predstojećoj utakmici i možemo uživati u zagrijavanju igrača, njihovu međusobnom dodavanju i uvježbavanju ubacivanja lopte u koš.

Naš je život vrlo sličan zagrijavanju prije košarkaške utakmice. Pun je zanimljivosti, obećanja i očekivanja, ali se ne može usporediti s onim što tek dolazi. Zamislite kako je lijepo znati da čak i kada je život dobar, najbolje tek dolazi! Ili da kada radosno dajemo potrebitima, skupljamo sebi blago na nebu. U vrijeme trpljenja i tuge možemo naći utjehu u istini da nas čeka vječnost bez boli i suza. Nije onda čudo da nas Pavao potiče: »Težite za onim što je gore« (Kološanima 3:2).

Budućnost koju nam je Bog obećao omogućuje nam da život vidimo u novom svjetlu. Iako ovaj ovdje može biti odličan život, bolji život tek dolazi. Velika je prednost živjeti ovdje u svijetlu onoga tamo.

Joe Stowell

Tamo da budem kroz vječnost svu,

što bliže Tebi, moj Spasitelju.

Živjeti za budućnost daje smisao sadašnjosti.