Slijedite me

31 ozujak 2016Pročitajte: Evanđelje po Marku 2:13-17

13 Izađe opet k moru. Sav je narod dolazio k njemu, a on ih je učio. 14 Prolazeći, vidje Levija, Alfejeva sina, gdje sjedi na carini. Reče mu: »Pođi za mnom!« On ustade i ode za njim. 15 Kad je onda u njegovoj kući sjedio za stolom, bili su mnogi carinici i grješnici s Isusom i njegovim učenicima za stolom, jer ih je bilo mnogo koji su pristajali uz njega. 16 I kad su pismoznanci i farizeji vidjeli gdje jede s grješnicima i carinicima, rekoše njegovim učenicima: »Zašto jede i pije s carinicima i grješnicima?« 17 Isus je to čuo i odvratio im: »Ne trebaju zdravi liječnika, nego bolesni. Nisam došao zvati pravednike, nego grješnike.«

Ne trebaju zdravi liječnika, nego bolesni.

Marko 2:17

DANAS ima mnogo onih koji se brinu o ljudskom zdravlju i nude različite programe svima koji žele smršaviti i ostati zdravima. Jedan fitnes-centar nudi usluge samo onima koji žele smršaviti najmanje 25 kilograma i steći zdrave životne navike. Jedna od članica kaže da je otišla iz prijašnjeg centra jer je osjećala da mršavi i oni u dobroj formi zure u nju i kritiziraju njezin izgled. Sada vježba 5 dana u tjednu i zdravo mršavi u pozitivnom i srdačnom okruženju.

Prije 2000 godina Isus je došao duhovno nepodobne pozvati da Ga slijede. Levi je bio jedan od njih. Isus ga je vidio kako sjedi na carini i rekao: »Pođi za mnom« (r. 14). Njegove su riječi dotakle Levijevo srce i pošao je za Isusom. Carinici su često bili pohlepni i nepošteni; u vjerskom su ih smislu smatrali nečistima. Kada su vjerski vođe vidjeli Isusa kako u Levijevoj kući jede s drugim carinicima, pitali su: »Zašto jede i pije s carinicima i grješnicima?« (r. 16) Isus je odgovorio: »Nisam došao zvati pravednike, nego grješnike« (r. 17).

Isus je došao spasiti grješnike, što uključuje sve nas. On nas voli, poziva nas da dođemo k Njemu i da Ga slijedimo. I dok hodamo s Njim, duhovno postajemo sve jačima.

Marvin Williams

Bože, Tebi pjevam ja, slavim Tvoje sveto ime.

U moj život si ušao, darovao mi spasenje.

Isus nas uvijek dočekuje raširenih ruku.