Čekanje na Boga

3 srpnjaPročitajte: Druga Petrova poslanica 3:8-15

8 Ljubljeni, jedna stvar neka vam ne bude nepoznata: jedan dan pred Gospodinom je kao tisuću godina, i tisuću godina kao jedan dan. 9 Ne kasni Gospodin sa svojim obećanjem, kao što neki misle, nego je strpljiv prema vama, jer ne će da se tko izgubi, nego da se svi obrate. 10 Ali će doći Gospodnji dan kao tat. Tada će nebesa s velikom bukom proći, počela će se od ognja rastopiti, a zemlja i djela što su na njoj izaći će na vidjelo.
11 Kad će se ovo sve jedanput raspasti, kako li trebate sveto i pobožno živjeti, 12 iščekujući i želeći dolazak Božjega dana, kada će se zapaljena nebesa raspasti, a počela će se od ognja rastopiti. 13 Ali čekamo po njegovu obećanju, novo nebo i novu zemlju u kojima prebiva pravednost.
Poticaji na budnost
14 Zato, ljubljeni, to čekajući, nastojte da vas nađe čiste i neokaljane u miru. 15 A strpljivost našega Gospodina smatrajte spasonosnom, kao što vam je pisao i naš ljubljeni brat Pavao po danoj mu mudrosti.

Ne kasni Gospodin… nego je strpljiv prema vama, jer ne će da se tko izgubi, nego da se svi obrate.

2 Petrova 3:9

Zajedno sa skupinom putnika sjedio sam u autobusu zračne luke u koji nas je trebao odvesti do zrakoplova. Tada su vozaču javili da pričeka. Izgledalo je kao da ćemo propustiti svoj let. To je bilo više nego što je jedan od putnika mogao podnijeti. Počeo je vikati na vozača, ustrajući na tome da odmah krene ili mu prijeti sudska tužba. U tom je trenutku dotrčao jedan od zaposlenika noseći torbu za spise. Gledajući ljutita čovjeka, ponosno ju je podigao. Kada je došao do daha, rekao je: »Gospodine, ostavili ste torbu. Čuo sam da ste spomenuli koliko vam je važan taj poslovni sastanak i pomislio sam da ćete ju sigurno trebati.»

Ponekad sam i ja nestrpljiv s Bogom, osobito kada je riječ o Njegovu povratku. Pitam se što čeka. Nesreće oko nas, patnja ljudi koje volimo, pa čak i stresovi svakodnevnog života izgledaju nam veći od ‘dobitne kombinacije’ na obzoru.

A onda netko ispriča kako je netom upoznao Isusa ili je otkrio da Bog još uvijek djeluje. To me podsjetilo na onu zgodu u autobusu. Postoje priče i detalji koje Bog zna da ja ne znam. Podsjeća me da se pouzdam u Njega i sjetim se da nije riječ o meni. Riječ je o Božjem planu da i drugima da vremena upoznati Njegova Sina (r. 9).

Randy Kilgore

Dok se Isus ne vrati, čekajte i svjedočite.