Pridružite se molitvi

4 srpnjaPročitajte: Psalam 122:6-9

6 Molite za mir Jeruzalemu!
Nek žive mirno oni koji te ljube!
7 Nek bude mir u tvojim zidinama
i pokoj u tvojim palačama!
8 Zbog braće i prijatelja svojih
molit ću mir za tebe.
9 Zbog Doma Gospoda, Boga našega,
za sreću tvoju ja ću moliti!

Molim… da se obavljaju prošnje, molitve, zagovori, zahvaljivanja za sve ljude.

1 Timoteju 2:1

JEDNOM mjesečno ženska molitvena skupina u mojoj zemlji moli se za Ganu i druge afričke zemlje. Na pitanje zašto se tako ustrajno mole za narode tih zemalja, njihova je voditeljica Gifty Dadzie rekla: »Pogledajte oko sebe, slušajte i gledajte vijesti. Naši narodi pate: ratovi, nesreće, bolesti i nasilje prijete da zasjene Božju ljubav prema čovječanstvu i Njegove blagoslove. Mi vjerujemo da Bog djeluje u nevoljama i sukobima naroda, zato Mu zahvaljujemo na blagoslovima i molimo Ga da nam pomogne.»

U Bibliji čitamo da Bog pomaže narodima i spašava »njihovu zemlju« (2 Ljetopisa 7:14). I kada to čini, Bog koristi obične ljude. Možda nam neće povjeriti velike zadaće, ali možemo učiniti svoj dio donoseći mir i pravednost »koja podiže narod« (Izreke 14:34). Apostol Pavao piše da to možemo molitvom. »Molim dakle prije svega da se obavljaju prošnje, molitve, zagovori, zahvaljivanja za sve ljude, za kraljeve i sve koji su na vlasti, da provodimo tih i miran život u svakoj pobožnosti i čestitosti» (1 Timoteju 2:1,2).

Kao što psalmist potiče drevne Izraelce: »Molite za mir Jeruzalemu« (Psalam 122:6), i mi se možemo moliti za mir i iscjeljenje naših naroda. Kada se molimo u poniznosti, odbacimo grijeh i tražimo Boga, On nas čuje.

Lawrence Darmani

Molitva za one koji su na vlasti i prednost je i dužnost.