Jačajte svoje srce

6 srpnjaPročitajte: Prva poslanica Timoteju 4:6-11

6 Ako to predočiš braći, bit ćeš dobar služitelj Krista Isusa, othranjen riječima vjere i dobrim naukom koji si primio. 7 Kloni se ludih i bapskih priča, a vježbaj se u pobožnosti! 8 Doista, tjelesno vježbanje malo je korisno, a pobožnost je korisna za sve, jer ima obećanje sadašnjega i budućega života.
9 Istinita je riječ i dostojna da bude potpuno primljena. 10 Zato se trudimo i vojujemo, jer se uzdamo u živoga Boga koji je Spasitelj svih ljudi, osobito vjernikâ.
11 Ovo zapovijedaj i naučavaj!

Jer je bolje milošću utvrđivati srce.

Hebrejima 13:9

PROŠLOGA mjeseca zatvorena je gimnastička dvorana u kojoj sam godinama vježbao. Morao sam potražiti novu. Prijašnja je dvorana bila toplo i ugodno mjesto koje su često posjećivali oni koji su se tijekom vježbanja voljeli družiti. Gotovo se nikada ne bismo uznojili. Ova nova ozbiljna je ustanova u koju dolaze ozbiljni muškarci i žene i silno se trude poboljšati izgled svoga tijela. Gledam ih kako se naprežu i trude. Njihova tijela izgledaju snažno, ali pitam se jesu li i njihova srca ojačana milošću.

Srce je mišić – mišić koji pokreće druge mišiće. Korisno je povećati i ojačati mišiće, ali iznimno je bitno raditi sve ono što naše srce održava jakim.

Tako je i s našim duhovnim srcem. Jačamo ga kroz Riječ istine tako što primamo poruku o Božjoj dobroti i milosti. Održavati svoje duhovo srce snažnim i u dobroj formi treba biti naš duhovni prioritet, daleko iznad svega ostalog.

Pavao bi se složio s time jer kaže: »Kloni se ludih i bapskih priča, a vježbaj se u pobožnosti! Doista, tjelesno vježbanje malo je korisno, a pobožnost je korisna za sve, jer ima obećanje sadašnjega i budućega života« (1 Timoteju 4:7,8).

David Roper

Po dobroti podaj Tvojoj da bogat svagda duh je moj.

Daj mudrost, jakost, razum Ti, iz ruke Tvoje milosti.

Bog nas trenira da bismo rasli u vjeri.